Ξύρισμα στην ευαίσθητη περιοχή: Κίνδυνος μόλυνσης – Τι να προσέχετε

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ξύρισμα
Η αφαίρεση τριχών από την περιοχή του μπικίνι μπορεί να έχει γίνει τα τελευταία χρόνια μια σχεδόν “επιβεβλημένη” πρακτική για τις γυναίκες, προτού φορέσουν το μαγιό τους και βγουν στις παραλίες, αλλά, σύμφωνα με έρευνα Γάλλων επιστημόνων, πρόκειται για μια συνήθεια που εμπεριέχει ορισμένους σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Sexually Transmitted Infections, διαπιστώθηκε ότι το συχνό ξύρισμα στην περιοχή του μπικίνι ενέχει αυξημένο κίνδυνο ιογενών λοιμώξεων του δέρματος και ιδιαίτερα κίνδυνο για μολυσματική τέρμινθο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το ξύρισμα της ηβικής περιοχής προκαλεί “μικρο-εκδορές” στο δέρμα, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα μόλυνσης από τον ιό της ευλογιάς, που είναι γνωστή και ως μολυσματική τέρμινθος.

Στο παρελθόν, το ξύρισμα στην ευαίσθητη περιοχή προοριζόταν μόνο για θρησκευτικούς ή πολιτιστικούς σκοπούς. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες τείνουν να ξυρίζονται σε εκείνη την περιοχή για λόγους αισθητικής και σεξουαλικών προτύπων.

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μια μεταδοτική δερματική λοίμωξη που προκαλείται από τον ιό MCV. Είναι ένας ιός της ευλογιάς που δημιουργεί σπυράκια, οζίδια ή βλατίδες στο δέρμα, ενώ μπορεί η ασθένεια να προχωρήσει και υποδόρια.

Είναι αρκετά κοινό σύμπτωμα στα άτομα των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα είναι εξασθενημένο, ως αποτέλεσμα φαρμακευτικής αγωγής ή ασθένειας. Ωστόσο, ένα άτομο μπορεί επίσης να μολυνθεί με τον ιό μέσω της σεξουαλικής επαφής, και σύμφωνα με τους συγγραφείς της έρευνας, ο αριθμός των σεξουαλικά μεταδιδόμενων περιπτώσεων έχει αυξηθεί τα τελευταία δέκα χρόνια.

Οι Γάλλοι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις γυναικών που είχαν μολυνθεί από τον ιό της μολυσματικής τερμίνθου και βρήκαν ότι στο 93% των περιπτώσεων οι ασθενείς είχαν αφαιρέσει τις τρίχες από την ηβική περιοχή είτε με ξυραφάκι (70%), είτε με τσιμπιδάκι (13%), είτε με κερί (10%).

http://www.medicalnewstoday.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

7 συμβουλές για την laser αποτρίχωση

Αποτρίχωση με κερί: Πώς θα την κάνετε λιγότερο επώδυνη

Aποτρίχωση στο μπικίνι: Δείτε ποιο… σχέδιο αρέσει στους άνδρες

Ξύρισμα: Τι να κάνετε για να μην έχετε ποτέ ξανά ερεθισμούς