Ο εφιάλτης των τρελών αγελάδων επιστρέφει

Δύο μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων τροφίμων στη Νότια Κορέα είναι οι πρώτες που ανακοίνωσαν πως σταματούν την πώληση βοδινού κρέατος από τις ΗΠΑ.Οι όμιλοι Lotte Mart, με 95 σημεία πώλησης και Home Plus, θυγατρική της βρετανικής Tesco, αποφάσισαν να αποσύρουν προσωρινά όλες τις ποσότητες αμερικανικού βοδινού από τα καταστήματά τους, μετά την επιβεβαίωση πως εντοπίστηκε και τέταρτο κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας βοοειδών, αυτή τη φορά στην Καλιφόρνια.

"Αναστείλαμε την πώληση όλων των βοδινών που προέρχονται από τις ΗΠΑ, ανταποκρινόμενοι στην ανησυχία των πελατών μας", ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Lotte Mart.

Η Νότια Κορέα θα λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα, όταν θα έχει πληρέστερη ενημέρωση, ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας, προσθέτοντας πως το κρούσμα δεν αφορά άμεσα το βοδινό κρέας που πρόκειται να εισαχθεί στη χώρα.

"Αν κριθεί αναγκαίο, μπορούμε να ενισχύσουμε τις επιθεωρήσεις και τις διαδικασίες καραντίνας ή να απαγορεύσουμε τις εισαγωγές", τόνισε αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τις διμερείς συμφωνίες, η Νότια Κορέα εισάγει βοδινό κρέας από ζώα ηλικίας μικρότερης των 30 μηνών.

Η Νότια Κορέα εισήγαγε 107.000 τόνους αμερικανικού βοδινού το 2011--το 37% των συνολικών εισαγωγών κρέατος.

Στις ΗΠΑ, οι εξαγωγές βοδινού κρέατος φτάνουν τα 353 εκατομμύρια δολάρια (267 εκατομμύρια ευρώ) το χρόνο, με το Μεξικό, τον Καναδά, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία να αποτελούν τις βασικές εξαγωγικές αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για την εγκεφαλίτιδα στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν