Νικ Τζόνας: Tα 4 συμπτώματα που οδήγησαν στη διάγνωση του διαβήτη του

  • Ρούλα Τσουλέα
Νικ
Ο 31 ετών τραγουδιστής των Jonas Brothers έμαθε πριν από 18 χρόνια ότι πάσχει από τύπου 1 διαβήτη.  

Για τα συμπτώματα που εκδήλωσε και τα οποία όπως απεδείχθη οφείλονται στον τύπου 1 διαβήτη μίλησε ο διάσημος αμερικανός τραγουδιστής Nick Jonas (Νικ Τζόνας).

Σε ανάρτησή που έκανε στο Instagram μαζί με τη μητέρα του Ντενίζ, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που παίζει ο οικογενειακός περίγυρος στην αναγνώρισή τους. Όπως είπε η κυρία Τζόνας, ο γιός της διαγνώσθηκε με τη νόσο πριν από 18 χρόνια. Εκείνος ανέφερε ότι είχε:

  • Πολυδιψία (αυξημένη δίψα)
  • Πολυουρία (συχνή ούρηση)
  • Εξάντληση
  • Ανεξήγητη απώλεια βάρους

Η πρώτη που παρατήρησε αυτά τα συμπτώματα, αλλά χωρίς αρχικά να προβληματιστεί, ήταν η κυρία Τζόνας. Όταν όμως αυτά συνεχίστηκαν, κατάλαβε πως έπρεπε να τα αξιολογήσει ένας γιατρός. Έτσι, άρχισε να το συζητά με τον Νικ.

Στην ανάρτησή του, ο νεαρός μουσικός τονίζει πως η μητέρα του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφασή του να πάει για εξετάσεις. Και παραδέχεται πως του έσωσε τη ζωή.

«Ήμουν αρκετά τυχερός ώστε να έχω αυτό το εκπληκτικό υποστηρικτικό σύστημα γύρω μου, που παρατήρησε τα συμπτώματα. Με βοήθησαν να πάω για εξετάσεις και τελικά μου έσωσαν τη ζωή», αναφέρει. «Ως νέος πατέρας κι εγώ, καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι να έχω το νου μου για τα ίδια συμπτώματα, καθώς η κόρη μου θα μεγαλώνει».

Δύσκολη προσαρμογή

Ο Νικ μιλά συχνά για την πάθησή του, σε μια προσπάθεια να αυξήσει την ενημέρωση του κοινού για τον τύπου 1 διαβήτη. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό People το 2021 είχε μιλήσει για τις δυσκολίες που αρχικά αντιμετώπισε με τους υπολογισμούς των υδατανθράκων και της ινσουλίνης που χρειαζόταν.

Είχε επίσης αναφερθεί στην έλλειψη προτύπων που είχε ο ίδιος όταν πρωτοδιαγνώστηκε. Και αυτό διότι ήταν μία εποχή όπου οι ασθενείς δεν μιλούσαν εύκολα δημοσίως για τις παθήσεις τους. Τώρα, μετά από 18 χρόνια πείρας, προσπαθεί ο ίδιος να γίνει πρότυπο για τα νέα παιδιά με διαβήτη τύπου 1, λέει.

Ο Νικ συμμετέχει στην ενημερωτική εκστρατεία για τον διαβήτη «#SeeDiabetes: The Faces of Diabetes Warriors». Την εκστρατεία πραγματοποιεί η εταιρεία συστημάτων συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης Dexcom.

Διαβάστε ακόμα #SeeDiabetes: The Faces of Diabetes Warriors: Φωτογραφίες που απεικονίζουν τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα των ασθενών