Νέο φάρμακο κατά του μελανώματος – αυξάνει το προσδόκιμο ζωής των ασθενών

  • Iatropedia
Η Ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche, πήρε το πράσινο φως από τις Ευρωπαϊκές για το νέο της φάρμακο, το Zelboraf, που αναμένεται να αποτελέσει ένα δυνατό όπλο κατά της πιο επιθετικής μορφής καρκίνου του δέρματος, του μελανώματος .

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή, έδωσε την άδεια για τη χρήση του Zelboraf, ως μονοθεραπεία για τους ενήλικες που πάσχουν από μεταστατικό μελάνωμα του μεταλλαγμένου γονιδίου Braf, διαυκρινίζει η ελβετική φαρμακοβιομηχανία. Πρόκειται για μια μορφή καρκίνου του δέρματος, τόσο επιθετική που από τους 4 που θα νοσήσουν μόνο ο ένας θα επιβιώσει μετά τον χρόνο.

Την άδεια να κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο φάρμακο έχουν δώσει και οι ΗΠΑ. Η αμερικάνικη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων,λ έχει ανάψει το πράσινο φως ήδη από τον Αύγουστο του 2011. Το φάρμακο θα κυκλοφορήσει και στην Ελβετία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, το Ισραήλ και τη Νέα Ζηλανδία.

Το Zelboraf, θεωρείται “επαναστατικό στη θεραπεία κατά του μελανώματος” από πολλούς Ελβετούς και αμερικάνους επιστήμονες. Παρατείνει το προσδόκιμο ζωής του ασθενούς και μειώνει μέχρι και κατά 63%, τον κίνδυνο γρήγορου θανάτου. Σύντομα και άλλες χώρες θα εγκρίνουν τη κυκλοφορία και τη χρήση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μάθετε τα πάντα για το ΔΕΡΜΑ στην κατηγορία

μάθετε τα πάντα για το μελάνωμα στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

μάθετε τα πάντα για τις ελιές (σπίλοι) στο δέρμα στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia

ύποπτες ελιές στο δέρμα-τι πρέπει να προσέχουμε

το δέρμα καθρέπτης της σεξουαλικής υγείας στους άνδρες