Νέα τεχνολογία βοηθά στην διάγνωση προβλημάτων στο ορθό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Διορθικός υπερηχοτομογράφος τελευταίας τεχνολογίας, υψηλής ευκρίνειας και με την πιο σύγχρονη, τρισδιάστατη κεφαλή 360 μοιρών, τέθηκε σε λειτουργία στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, με σκοπό την υψηλή δυνατότητα κλινικής διάγνωσης των παθήσεων του ορθού και του πρωκτού.

Τα πρώτα τρισδιάστατα διορθικά υπερηχογραφήματα πραγματοποίησε ο Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής με εξειδίκευση στο παχύ έντερο και τον πρωκτό, Μάνος Πραματευτάκης. Σχολιάζοντας τα διαγνωστικά αποτελέσματα, τόνισε ότι «ο υπερηχοτομογράφος του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης διευκολύνει την κλινική διάγνωση των παθήσεων του ορθού και του πρωκτού, όπως συριγγίων, αποστημάτων, πολυπόδων και όγκων.

Επίσης, συντελεί στην αιτιολόγηση λειτουργικών παθήσεων, όπως ακράτεια κοπράνων ή των τραυματισμούς σφιγκτήρων. Το διορθικό υπερηχογράφημα είναι ένα ακόμα διαγνωστικό μέσο στη φαρέτρα του χειρουργού για την εκτίμηση των παθήσεων του ορθοπρωκτικού σωλήνα. Σε συνδυασμό με την μαγνητική τομογραφία και την κολονοσκόπηση, μπορούν να δώσουν μία πλήρη διαγνωστική εικόνα για τις περισσότερες παθήσεις της περιοχής αυτής».

Ο τρισδιάστατος διορθικός υπερηχοτομογράφος, λειτουργεί στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν