Μυστικά μακροζωίας μόνο για γυναίκες

  • Iatropedia
Οι μεγαλύτερες απειλές για την υγεία των γυναικών μπορούν να προληφθούν αρκεί να αλλάξετε συνήθειες. Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να ζήσετε πολλά χρόνια χωρίς προβλήματα υγείας.

Της Αθηνάς Θ. Λάνη

Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού

Χρόνιες παθήσεις

Αν έχετε προβλήματα υγείας, όπως υψηλή χοληστερόλη, ή υψηλή αρτηριακή πίεση ή διαβήτη, που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου , ακολουθήστε κατα γράμμα τις συστάσεις του γιατρού σας.

Υιοθετήστε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής

Μην καπνίζετε

Εάν καπνίζετε ή χρησιμοποιείτε άλλα προϊόντα καπνού, ρωτήστε το γιατρό σας για να σας βοηθήσει να το κόψετε.

Φάτε μια υγιεινή διατροφή

Επιλέξτε λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πηγές άπαχων πρωτεϊνών, όπως τα ψάρια. Περιορίστε τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, ζάχαρη και νάτριο.

Διατηρήστε ένα υγιές βάρος. Χάνοντας τα περιττά κιλά μπορεί να μειώσετε τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, αλλά και την πιθανότητα εκδήλωσης διαφόρων μορφών καρκίνου.

Γυμναστείτε

Συμπεριλάβετε τη φυσική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ρουτίνα αφού η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε το βάρος σας και να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Περιορίστε το αλκοόλ

Αν επιλέξετε να καταναλώσετε αλκοόλ κάντε το με μέτρο

Διαχειριστείτε το άγχος

Αν αισθάνεστε συνεχώς αγχωμένοι προσπαθήστε να ηρεμήσετε ώστε να μην αγχώνεστε. Κάντε πράγματα που σας ευχαριστούν και μειώνουν το άγχος και το στρες.

πηγή mayo clinic

Αθηνά Θ. Λάνη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Email: athinalani@yahoo.gr