Μήπως πονάτε πριν την περίοδο; Δείτε τι φταίει!

  • Iatropedia
Αν αισθάνεστε άρρωστη πολλές ημέρες πριν την έμμηνο ρύση ίσως ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία των γυναικών, που υποφέρουν από το Προεμμηνορρυσιακό Σύνδρομο (PMS).

Το σύνδρομο αυτό εκδηλώνεται με ναυτία, εμετός, κράμπες, πόνος στο λαιμό, και δυσκοιλιότητα.

Τι είναι

Το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες που αρρωσταίνουν οι γυναίκες πριν από τις περίοδο. Εκτιμάται ότι το σύνδρομο επηρεάζει περίπου το 75% όλων των γυναικών. Η ακριβής αιτία δεν είναι γνωστή, αλλά οι γιατροί πιστεύουν ότι φταίνε οι ορμόνες, η έλλειψη κάποιων βιταμινών και η κακή διατροφή.

Τα κοινά συμπτώματα του PMS περιλαμβάνουν:

Κοιλιακές κράμπες

Έντονη επιθυμία για φαγητό

Κατακράτηση νερού

Πόνο στην πλάτη

Ακμή

Ναυτία

Αϋπνία

Εναλλαγές της διάθεσης, ευερεθιστότητα

Εξάντληση

Η δυσμηνόρροια

Η Δυσμηνόρροια επηρεάζει περίπου το 10% όλων των γυναικών και προκαλεί σοβαρά προβλήματα εμμήνου ρύσεως. Το κύριο σύμπτωμα είναι κοιλιακός πόνος, που μερικές φορές απλώνεται στην πλάτης, στους γοφούς και στους μηρούς. Συχνά συνοδεύεται από ναυτία, ζάλη, εμετό και αδυναμία.

Οι γυναίκες που είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από δυσμηνόρροια είναι νεαρά κορίτσια, προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, και εκείνων των οποίων οι μητέρες ή αδελφές επίσης αντιμετωπίζουν τα ίδια συμπτώματα.

Τι να κάνετε

Γυμναστείτε

Για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα αυτά κάντε 30 λεπτά αερόβιας άσκησης (περπάτημα, κολύμπι κ.α.) καθημερινά. Αυτό θα σας βοηθήσει από το στρες, και θα μειώσει την κατακράτηση υγρών.

Τρώτε Υγιεινά

Αποφεύγετε να τρώτε πολύ αλάτι. Καταναλώνετε υγιεινά τρόφιμα και να αποφεύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως κονσέρβες σούπες ή συσκευασμένα σνακ, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.

Περιορίστε την καφεΐνη και το αλκοόλ

Βάλτε στο πιάτο σας τις φυτικές ίνες

πηγήhttp://www.newhealthguide.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

15 συχνές απορίες, γυναικολογικής φύσεως, που μπορεί να έχει μια γυναίκα