Μήπως έχετε μεταλλική γεύση στο στόμα; Όλοι οι λόγοι

  • Iatropedia
Πολύ συχνά το τελευταίο καιρό νιώθετε μια μεταλλική γεύση στο στόμα η οποία δεν σας αφήνει να απολαύστε και να γευτείτε τις διάφορες γεύσεις του φαγητού ή του γλυκού που τρώτε. Οι αιτίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση του προβλήματος αυτού είναι πολλές αλλά οι κυριότερες μεταξύ άλλων είναι:

η λήψη κάποιων φαρμάκων

διάφορα στοματικά προβλήματα

άλλες παθήσεις

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν όσοι αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με την στοματική κοιλότητα είναι δυνατόν να προκαλέσουν την μεταλλική γεύση.

Οι κυριότερες αιτίες είναι η ουλίτιδα, η τερηδόνα η ουλίτιδα η ξηροστομία αλλά και τυχόν αποστήματα στα δόντια. Αν διαπιστώσετε ότι έχετε κάποιο από αυτά τα ύποπτα συμπτώματα καλό είναι να απευθυνθείτε στο θεράποντα ιατρό σας προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα

Φάρμακα

Κάποια φαρμακευτικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για να αντιμετωπίσουν λοιμώξεις φλεγμονές , καρδιαγγεικά και άλλα ενοχοποιούνται για την μεταλλική γεύση.

Εγκυμοσύνη

Το πρόβλημα αυτό είναι πιο έντονο στις γυναίκες που θα γίνουν μανούλες αφού στην περίοδο της εγκυμοσύνης εξαιτίας των ορμονολογικών μεταβολών πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι χάνουν την αίσθηση της γεύσης.

Αλλεργίες

Οι αλλεργίες που ταλαιπωρούν πολλούς συμπολίτες μας αυτή την εποχή ευθύνονται για την εμφάνιση της μεταλλικής γεύσης.

Η έντονη καταρροή αλλά και τα διάφορα αντισταμινικά που λαμβάνονται για την ανακούφιση των ενοχλητικών συμπτωμάτων επιδεινώνουν το πρόβλημα.

πηγήhttp://www.webmd.boots.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Tips για να μη μυρίζει το στόμα σας άσχημα!