Η μικροεπεμβατική τεχνική θυρεοειδούς χωρίς νυστέρι «κερδίζει» τους ασθενείς

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα με προστασία των φωνητικών χορδών επιτυγχάνεται με την μικροεπεμβατική τεχνική θυρεοειδούς χωρίς νυστέρι την οποία εφαρμόζουν ελάχιστοι γιατροί και την οποία αναζητούν όλο και περισσότεροι ασθενείς.

 

 

 

Η εφαρμογή καινοτόμων χειρουργικών τεχνικών, ο ιδιαίτερα υψηλός αριθμός περιστατικών και τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά επιπλοκών, ήταν από τα κύρια κριτήρια με τα οποία πιστοποιήθηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ως «Κέντρο Αριστείας- Center of Excellence», από την TUV Austria, το Κέντρο Χειρουργικής Θυρεοειδούς και Παραθυρεοειδών Αδένων, της Ευρωκλινικής Αθηνών, στο οποίο είναι επικεφαλής ο Εξειδικευμένος Χειρουργός Ενδοκρινών Αδένων Δρ. Ευάγγελος Καρβούνης, MD, PhD, FACS, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αναφερόμενος στην τιμητική αυτή διάκριση, ο Δρ. Καρβούνης τονίζει:

«Είναι μεγάλη μας τιμή και ταυτόχρονα ευθύνη μία τόσο σημαντική επιβράβευση. Ως Κέντρο υψηλής εξειδίκευσης, αντιμετωπίζουμε ετησίως πολλές εκατοντάδες περιστατικά χειρουργικής θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών αδένων, με επιστημονική υπευθυνότητα και σεβασμό στον άνθρωπο. Η επί σειρά ετών αφοσίωσή μας στην εξειδικευμένη χειρουργική του θυρεοειδούς, οδήγησε σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά επιτυχίας, σε σχέση με αντίστοιχα μεγάλα Κέντρα του εξωτερικού».

«Εξάλλου», προσθέτει «Τη στιγμή που στις μέρες μας, οι παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα διαγιγνώσκονται όλο και πιο συχνά και είναι πολλές οι φορές, που θεραπευτικός μονόδρομος καθίσταται η χειρουργική αφαίρεση, η έννοια της εξειδίκευσης είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον ασθενή».

Μικροεπεμβατική

Η σύγχρονη μικροεπεμβατική τεχνική αφαίρεσης του θυρεοειδούς χωρίς νυστέρι, με την εφαρμογή ραδιοσυχνοτήτων και συστήματος νευροδιέγερσης, αποτελεί την πλέον εξελιγμένη χειρουργική επέμβαση, την οποία εφαρμόζει ο Δρ. Ευάγγελος Καρβούνης, δίνοντας τη δυνατότητα στον ασθενή του 21ου αιώνα, που είναι συνήθως ένας πολυάσχολος άνθρωπος, να λύσει το χειρουργικό του πρόβλημα, με νοσηλεία μικρότερη των 24 ωρών, χωρίς πόνο, χωρίς ράμματα για αφαίρεση, με άμεση επάνοδο στην εργασία και την καθημερινότητά του και υψηλό βαθμό προστασίας των φωνητικών του χορδών.

«Το υψηλό επιστημονικό μας έργο» επισημαίνει ο κος Καρβούνης, «συνοψίζεται στην αντιμετώπιση δύσκολων χειρουργικών περιστατικών από ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, Κύπρο και γειτονικές χώρες, σε συνδυασμό με παροχή εξατομικευμένης αντιμετώπισης, με κύρια στοιχεία τη διαρκή ενημέρωση, στήριξη, καθησυχασμό και φροντίδα του ασθενούς, με επίκεντρο πάντα τον άνθρω