Μάθετε την top θεραπεία αντιγήρανσης

  • Iatropedia
Το υαλουρονικό οξύ προσφέρει ενυδάτωση, σφριγηλότητα, γεμίζει χείλη και φτιάχνει γωνίες. Η Δρ Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος και επιστημονική διευθύντρια του Δερματολογικού τμήματος της κλινικής Cosmetic Derma Medicine σας εξηγεί πώς.

Iatropedia: Απευθύνεται σε μια νέα γυναίκα η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ;

Αμαλία Τσιατούρα: Το υαλουρονικό οξύ γεμίζει τις ρυτίδες γύρω από τα χείλη, το στόμα, τις ουλές ακμής, ενώ αυξάνει τον όγκο στα χείλη και τα ζυγωματικά. Επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε νέους. Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που παρασκευάζεται στο εργαστήριο και μιμείται το δικό μας που υπάρχει στο δέρμα, το βλεννογόνο και τις αρθρώσεις. Το εισάγουμε κάτω από το δέρμα ενέσιμα ή με Dermapen, μια μικροσυσκευή που θυμίζει στυλό.

iatropedia: Είναι καλύτερο σε μορφή μεσοθεραπείας ή filler;

Αμαλία Τσιατούρα: Εξαρτάται τι ανάγκες έχει το πρόσωπο. Μια νέα κοπέλα που καπνίζει χρειάζεται μεσοθεραπεία σε όλο το πρόσωπο για ενυδάτωση και λάμψη. Αν εμφανίσει ρυτίδες πριν τα 30, γύρω από το στόμα, χρειάζεται filler τοπικά. Μια γυναίκα με βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο συνδυασμό filler και μεσοθεραπείας, ενώ για τα άδεια ζυγωματικά και τα χείλη που θέλουν ενίσχυση filler. Η θεραπεία είναι γρήγορη, ανώδυνη, το υλικό περιέχει αναισθητικό και η διαδικασία είναι ανεκτή.

iatropedia: Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Αμαλία Τσιατούρα: Υπάρχουν διάφορα είδη υαλουρονικού οξέος στην αγορά. Η διάρκεια μπορεί να φτάσει και τους 18 μήνες, αλλά ο μέσος όρος είναι 1 χρόνος. Αυτά όσον αφορά το filler. Η μεσοθεραπεία από την άλλη, χρειάζεται επαναλήψεις 4 φορές μέσα στο χρόνο για να φανεί όμορφο το αποτέλεσμα και να έχει διάρκεια. Αυτό συμβαίνει επειδή το υαλουρονικό της μεσοθεραπείας είναι λεπτόρρευστο και το εισάγουμε πιο επιφανειακά.

iatropedia: Τι γίνεται αν δεν αρέσει το αποτέλεσμα;

Αμαλία Τσιατούρα: Στα χέρια ενός καλού γιατρού αυτό είναι σπάνιο. Καλό είναι να επιλέξει κάποιος έναν έμπειρο δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό και να ζητήσει να δει το υλικό. Αυτά των μεγάλων εταιρειών είναι πιστοποιημένα και ασφαλή. Επίσης η τάση δεν αγαπά πια το υπερβολικό αποτέλεσμα, επομένως σπάνια ένας γιατρός θα βάλει πολύ μεγάλη ποσότητα.

Ωστόσο, αν ένας άνθρωπος δεν είναι εξοικειωμένος με τη νέα εικόνα του υπάρχει η υαλουρονιδάση, ένα ένζυμο που διαλύει εκείνη την στιγμή το υαλουρονικό με μια μικρή ένεση στην περιοχή.

Η Δρ Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος και επιστημονική διευθύντρια του Δερματολογικού τμήματος της κλινικής Cosmetic Derma Medicine