Μάθε για την καρδιά σου από τα βλέφαρα σου

Κίτρινα σημάδια στα βλέφαρα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για καρδιακά επεισόδια σύμφωνα με Βρετανική έρευνα

Ασθενείς που εμφανίζουν κίτρινα σημάδια στα βλέφαρα έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν σοβαρές παθήσεις μεταξύ των οποίων και καρδιακά επεισόδια. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal πραγματοποιήθηκε στη Δανία και ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του '70.

Τα "ξανθελάσματα", όπως ονομάζονται, είναι κίτρινα σημάδια στα βλέφαρα και δημιουργούνται από την αυξημένη συγκέντρωση χοληστερίνης. Είναι πολύ πιθανόν όμως να προειδοποιούν για τη συγκέντρωση χοληστερίνης και σε άλλα σημεία του σώματος, όπως επίσης και για άλλες παθήσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι ασθενείς που είχαν ξανθελάσματα είχαν 48% πιθανότητες να πάθουν καρδιακό επεισόδιο. Όπως τονίζουν οι ερευνητές, οι άνθρωποι που έχουν ξανθελάσματα επισκέπτονται κάποιο δερματολόγο μόνο για αισθητικούς λόγους και αγνοούν τον υψηλό κίνδυνο για την υγεία τους.

Καλό είναι, λοιπόν, εαν παρατηρήσετε τέτοια σημάδια να ανζητήσετε τη συμβουλή του θεράποντος ιατρού σας. Με την κατάλληλη αντιμετώπιση μπορεί αυτός ο κίνδυνος να περιοριστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν