Μαστίτιδα: Πως περνούν οι πόνοι;

  • Iatropedia
Η μαστίτιδα είναι μια μόλυνση του ιστού του μαστού που εμφανίζεται συχνότερα κατά τη διάρκεια του θηλασμού . Αυτή η μόλυνση προκαλεί πόνο, πρήξιμο, ερυθρότητα, και αυξημένη θερμοκρασία του στήθους.

Οι λοιμώξεις του στήθους συνηθως συμβαίνει έως τρεις μήνες μετά τη γέννηση του μωρού, αλλά μπορεί να συμβεί και σε γυναίκες που δεν έχουν γεννήσει ή βρίσκονται στην εμμηνόπαυση.

Εάν η μαστίτιδα αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να απαιτηθεί χειρουργική παροχέτευση

Πυρετός που συνοδεύεται από κάποιο πόνο στον μαστό ή στην θηλή. Περίπου ένα έως τρία τοις εκατό των μητέρων οπυ θηλάζουν εκδηλώνουν μαστίτιδα συνήθως μέσα στις πρώτες λίγες εβδομάδες μετά τον τοκετό.

Χρόνια μαστίτιδα εμφανίζεται σε γυναίκες που δεν θηλάζουν. Στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, οι μολύνσεις του μαστού μπορεί να σχετίζεται με χρόνια φλεγμονή των κάτω από την θηλή αγωγών. Οι ορμονικές αλλαγές στο σώμα μπορούν να προκαλέσουν το πρόβλημα αυτό.

Συμπτώματα

Ευαισθησία και πρήξιμο

Πόνος στο σώμα

Κούραση

Υπεραιμία του μαστού

Πυρετός και ρίγη

Απόστημα

Πότε να πάτε στο γιατρό

Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας το συντομότερο δυνατό αν αισθάνεστε οποιοδήποτε ύποπτο όγκο, είτε θηλάζετε είτε όχι.

Ιδιαίτερα στις περιπτώσεις εκείνες όπου

Έχετε οποιαδήποτε ανώμαλη αλλαγή στις θηλές σας.

παρατεταμένος, ανεξήγητος πόνο στο στήθος.

Έχετε οποιαδήποτε άλλα συναφή συμπτώματα που σας ανησυχούν, όπως ερυθρότητα, οίδημα, πόνο που έρχεται σε επαφή με το θηλασμό, ή μάζα του ή της προσφοράς όγκο στο μαστό που δεν εξαφανίζεται μετά το θηλασμό.

Εάν θηλάζετε, ενημερώστε το γιατρό σας εάν εμφανίσετε οποιαδήποτε συμπτώματα λοίμωξης του μαστού έτσι ώστε η θεραπεία μπορεί να ξεκινήσει αμέσως.

http://www.emedicinehealth.com