Λαπαροσκοπικές προστατεκτομές στο ΓΟΝ «Άγιος Σάββας» με συμμετοχή γιατρών από άλλες χώρες

Δύο λαπαροσκοπικές επεμβάσεις επίδειξης πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 7 Ιουλίου στην ουρολογική κλινική του νοσοκομείου “Άγιος Σάββας”, με τη συμμετοχή ουρολόγων από την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν.

Έλληνες και ξένοι ουρολόγοι συνεργάστηκαν σε μία λαπαροσκοπική ριζική προστατεκομή και μία λαπαροσκοπική νεφρεκτομή. Τις επεμβάσεις, που ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία, παρακολούθησαν οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου,  ενώ στόχος της σύμπραξης ήταν η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των κλινικών των τριών χωρών. “Από καιρό σε καιρό πραγματοποιούμε  εκπαιδευτικά σεμινάρια, σε συνεργασία με κλινικές του εξωτερικού”,  σημείωσε ο Ουρολόγος, Επιμελητής A Ε.Σ.Υ. στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”, κ. Θεόδωρος Καλογερόπουλος.

Tο Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών “Ο Άγιος Σάββας” είναι από τα λίγα δημόσια νοσοκομεία στην Ελλάδα, όπου πραγματοποιούνται λαπαροσκοπικές ουρολογικές επεμβάσεις, καθώς διαθέτει μια υπερσύγχρονη, ψηφιακή αίθουσα για λαπαροσκοπικά χειρουργεία, που εγκαινιάστηκε το 2011.

Οι επιστήμονες από την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν βρέθηκαν στην Ελλάδα για να παρευρεθούν στο Ευρωπαϊκό meeting του τομέα Ουροτεχνολογίας (ESUT) της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας, από τις 8 έως τις 10 Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν