Κρυολόγημα; Υπάρχουν λύσεις!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
κρυολόγημα
Ο μέσος ενήλικας υποφέρει από το κοινό κρυολόγημα περίπου 4 φορές το χρόνο. Η κακή διατροφή, το περιβάλλον και οι αλλαγές του καιρού αποτελούν βασικούς παράγοντες εμφάνισης του.

Αν και μεγάλης συχνότητας, μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί συγκεκριμένη θεραπεία αντιμετώπισης του. Και αυτό γιατί υπάρχουν περίπου 200 διαφορετικά στελέχη ιών στα οποία αποδίδεται η εμφάνιση του κοινού κρυολογήματος.

Υπάρχουν, ωστόσο, λύσεις που στηρίζονται σε φυσικές επιλογές και βοηθούν στην ανακούφιση από τα συμπτώματα όπως ο βήχας, ο πονόλαιμος, η ρινική καταρροή, η συμφόρηση και η κόπωση.

  1. Ροφήματα βοτάνων: Από τα αγαπημένα και πλέον αποτελεσματικά γιατροσόφια των γιαγιάδων, τα ροφήματα βοτάνων προσφέρουν ανακούφιση από τα συμπτώματα του κρυολογήματος: αφέψημα μολόχας για την καταπράυνση του πονόλαιμου ή θυμαριού για την προστασία του λαιμού λόγω της ήπιας αντισηπτικής του δράσης. Για το βήχα και την απόχρεμψη αφέψημα μάραθου και γλυκάνισου, για το μπούκωμα αφέψημα μέντας ενώ για την αποφυγή ή την αντιμετώπιση παθήσεων του αναπνευστικού το ρόφημα φασκόμηλου. Η προσθήκη μελιού σε όλα τα παραπάνω ενισχύει αποτελεσματικά τη μαλακτική τους δράση.
  2. Η παραδοσιακή κοτόσουπα: Η πρώτη και η κύρια επιλογή στο μενού των μαμάδων και των γιαγιάδων για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος. Η κατανάλωση κοτόσουπας μπορεί να προσφέρει ανοσοποιητική προστασία στον οργανισμό, ιδιαίτερα όταν εμπλουτιστεί με λαχανικά και υλικά όπως το σκόρδο και ο κουρκουμάς που ενισχύουν τη δράση της.
  3. Σκόρδο: Το σκόρδο αποτελεί ιδανικό σύμμαχο του οργανισμού ενάντια στο κρυολόγημα. Είναι πλούσιο σε αλισίνη, η οποία του προσδίδει αντιμικροβιακές, αντιιικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Δρα ως φυσικό αντιβιοτικό και βοηθά τόσο στην πρόληψη όσο και την αντιμετώπιση κρυολογημάτων και ιώσεων
  4. Νερό: Η επαρκής πρόσληψη νερού μπορεί να βοηθήσει με περισσότερους από έναν τρόπους το ανοσοποιητικό σύστημα και τη διατήρηση καλής υγείας. Διατηρεί ενυδατωμένα  και καθαρά τα μάτια και τη μύτη, έχει βλεννολυτική δράση και ενυδατώνει το στόμα και το λαιμό μειώνοντας έτσι την εμφάνιση έντονου πονόλαιμου και βήχα
  5. Πρόπολη: Προϊόν των μελισσών με ισχυρή αντιμικροβιακή και αντιιική δράση. Χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της προστασίας του οργανισμού απέναντι σε παθογόνα που προσπαθούν να τον βλάψουν και, συνήθως, είναι διαθέσιμη είτε σε ακατέργαστη μορφή ή σε συμπληρώματα διατροφής και διάφορα σκευάσματα όπως κρέμες, βάμματα, σιρόπια κ.α.

Η πρόπολη αποτελεί κύριο συστατικό των προϊόντων της οικογένειας Propolcare της Lanes. Το σιρόπι Propolcare, αποτελώντας μία συμπυκνωμένη μορφή σημαντικών βοτάνων για την απόχρεμψη και τη βλεννόλυση, έρχεται να δώσει τη λύση στην αντιμετώπιση του βήχα και του πονόλαιμου.

Συγκεκριμένα, ο συνδυασμός φυσικών εκχυλισμάτων από θυμάρι, γλυκάνισο και μάραθο έχει αποχρεμπτική δράση και συμβάλλει στη ρευστοποίηση των εκκρίσεων του βήχα, ενώ το τίλιο καταπραΰνει τον ερεθισμένο λαιμό. Επιπλέον, η παρουσία φασκόμηλου, πεύκου και Ισλανδικών βρύων δρα ευνοϊκά στην αντιμετώπιση λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος. Σκοπός φυσικά είναι όχι μόνο η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος αλλά και η ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού προκειμένου να αποφευχθούν επαναλαμβανόμενα περιστατικά ασθένειας.  Η εμπλουτισμένη με βιταμίνη C, ψευδάργυρο και σαμπούκο σύνθεση του Propolcare συμβάλλει αποτελεσματικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος αποσκοπώντας στον περιορισμό της συχνότητας και της οξύτητας του κρυολογήματος.

PropolCare_lanes

Η δύναμη της πρόπολης όμως δεν σταματά εδώ καθώς συμβάλλει αποτελεσματικά τόσο στην προστασία το λαιμού όσο και στην αντιμετώπιση κινδύνων που τον απειλούν. Με κύριο στόχο την ακόμα μεγαλύτερη φροντίδα του λαιμού και του αναπνευστικού, φέτος η Lanes, δημιούργησε τις καραμέλες  Propolcare με κύριο συστατικό τους τη βιταμίνη C και την πρόπολη. Διαθέσιμες σε 3 διαφορετικές συνθέσεις οι οποίες συμβάλλουν στην προστασία και την καταπράυνση του πονεμένου λαιμού λόγω της προσθήκης κουρκουμά και τζίντζερ (γεύση μέλι-λεμόνι), την διευκόλυνση της αναπνοής και την αντιμετώπιση του πονεμένου λαιμού με τη δράση του ευκάλυπτου, της μέντας και του θυμαριού (γεύση ευκάλυπτος-μέντα) και την προστασία και ενίσχυση του παιδικού λαιμού με τη βοήθεια του σαμπούκου και του μάραθου (γεύση βατόμουρο).

Τόσο το σιρόπι όσο και οι καραμέλες της οικογένειας Propolcare δεν περιέχουν ζάχαρη και οφείλουν την ευχάριστη γεύση τους στη σορβιτόλη και το φυτό στέβια, αντίστοιχα.

Γνώρισε κι εσύ την οικογένεια Propolcare μαζί με την ολοκληρωμένη σειρά της Lanes για το Ανοσοποιητικό σου!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: http://laneshealth.gr/