Κόσμημα για το Βόρειο Αιγαίο η Καρδιολογική Κλινική του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου

  • Γιάννα Σουλάκη
Χίου
Το νησί της Χίου επέλεξε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, μία από τις μεγαλύτερες επιστημονικές εταιρείες της χώρας, για να διοργανώσει το 11ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στη συνεχή προσπάθειά της για μετάδοση επίκαιρης γνώσης και ανταλλαγή νέων δεδομένων που αφορούν τη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα πραγματοποιήσει στη Χίο το 11ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Το πολύπλευρο επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι κλινικά προσανατολισμένο για να καλύψει τις ανάγκες και την ενημέρωση όχι μόνο των Καρδιολόγων αλλά ευρύτερα όλων των ιατρών που υπηρετούν την Καρδιαγγειακή Ιατρική (Παθολόγοι, Γενικοί οικογενειακοί ιατροί, Νεφρολόγοι, Πνευμονολόγοι κ.λπ.).

Η ξεχωριστή περίπτωση της Χίου

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν Καρδιολόγοι από τη Χίο και τη Μυτιλήνη επεσήμαναν τη σημαντική πορεία που διαγράφει η Καρδιολογική Κλινική του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου της Χίου, τονίζοντας ότι αυτή οφείλεται αφενός στο άρτιο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αφετέρου στη συνεχή δωρεά σύγχρονων μηχανημάτων από επιφανείς Χιώτες.

Μαστίχα και Καρδιά

Στο πλαίσιο της συνέντευξης οι Καρδιολόγοι αναφέρθηκαν στην τεκμηριωμένη πλέον ιδιότητα της Μαστίχας στη μείωση της χοληστερίνης, κάτι που όπως υπογράμμισαν έχει πιστοποιηθεί από έρευνες σε χώρες όπως η Ιαπωνία και προανήγγειλαν έρευνες μέσα από το ερευνητικό κέντρο της Ε.Μ.Χ. για τις ιδιότητες του μαστιχέλαιου.

Οι βραβεύσεις

Με δεδομένο ότι ένα σημαντικό μέρος του εξοπλισμού της καρδιολογικής κλινικής έχει εξασφαλιστεί μέσα από δωρεές επιφανών Χιωτών, οι Καρδιολόγοι έλαβαν την απόφαση να τους τιμήσουν. Ανάμεσα στα ονόματα ξεχωρίζουν αυτά του Παναγιώτη Τσάκου, του καπ. Λουκά Κτιστάκη, του Νίκου και της Ηρούς Λω και των Στάμου και Αδαμάντιου Φαφαλιού.

Η επαφή με το κοινό

Παράλληλα με το επιστημονικό πρόγραμμα, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία έχει πάντα ως προτεραιότητα την υπεύθυνη πληροφόρηση του κοινού για την πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με τον Δήμο και τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου, αύριο Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, στις 18.30μ.μ. στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Καθηγητές Καρδιολογίας και καταξιωμένοι επιστήμονες θα ενημερώσουν με εύληπτο τρόπο την τοπική κοινωνία για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιαγγειακών Νοσημάτων.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιαγγειακών Παθήσεων.

Ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Καθηγητής κ. Ιωάννης Γουδέβενος, ο τ. πρόεδρος της ΕΚΕ, Καθηγητής κ. Κώστας Τσιούφης, το μέλος του Δ.Σ. και Διευθυντής Καρδιολογίας κ. Χαράλαμπος Γράσσος , ο Διευθυντής Καρδιολογίας κ. Στυλιανός Χαντανής και ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Λ. Ραλλίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν