Κλειστήκατε στο ασανσέρ; Ψυχραιμία!

  • Iatropedia
Είναι σημαντικό για την προσωπική μας ασφάλεια να γνωρίζουμε πως πρέπει να αντιδράσουμε σε περίπτωση εγκλωβισμού, γιατί θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή. Γνωρίζοντας τι πρέπει να κάνουμε μπορούμε να βοηθήσουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τους άλλους που χρειάζονται βοήθεια.

Πολλοί από εμάς εργαζόμαστε ή μένουμε σε κτίρια όπου χρησιμοποιούμε τον ανελκυστήρα καθημερινά και σε πολλές περιπτώσεις περισσότερο από μια ή δυο φορές. Η σκέψη του να βρεθεί κανείς παγιδευμένος σε ένα ασανσέρ έχει περάσει από το μυαλό όλων σε κάποιο σημείο. Η κακή συντήρηση ή μια απλή διακοπή ρεύματος είναι λόγοι που επηρεάζουν τη σωστή λειτουργία ενός ανελκυστήρα και ευθύνονται για τυχόν εγκλωβισμό.

Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση εγκλωβισμού:

Διατηρήστε την ψυχραιμία σας.

Το συναίσθημα της κλειστοφοβίας που θα σας δημιουργηθεί θα σας κάνει να πανικοβληθείτε και είναι δυνατόν να επηρεάσει την κρίση σας.

– Δοκιμάστε να πατήσετε το κουμπί για άλλο όροφο από εκείνο που είχατε αρχικά επιλέξει.

Αν το ασανσέρ δεν έρθει σε λειτουργία τότε καλέστε βοήθεια πιέζοντας τον κώδωνα κινδύνου και κάντε θόρυβο χτυπώντας τη μεταλλική πόρτα φωνάζοντας σε βοήθεια . Σε περίπτωση που δε σας ακούσει κανείς χρησιμοποιήστε το κινητό σας τηλέφωνο και επικοινωνήστε με την πυροσβεστική. Σε καμία περίπτωση να μην επιχειρήσετε να βγείτε μόνοι σας (τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται όταν το ‘θύμα’ προσπαθεί να βγει από την οροφή ή από το θάλαμο που βρίσκεται ανάμεσα στους ορόφους).

– Αποδεχθείτε το γεγονός ότι παρόλο που έχετε ακολουθήσει τις παραπάνω ενέργειες θα χρειαστεί να περιμένετε λίγο έως ότου σας απεγκλωβίσουν. Όσο περιμένετε να κάνετε θετικές σκέψεις, να μιλήσετε στο κινητό σας, τραγουδήστε αν χρειαστεί… Να κάνετε ότι εσείς κρίνετε πως θα σας βοηθήσει στο να παραμείνετε ήρεμοι.

Δείτε επίσης:

Παιδικό ατύχημα: Πως να το αποτρέψετε

Έχεις πονοκέφαλο; Γιατί;

Άγχος: Πως να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις προκλήσεις της ζωής

Ιδρώνετε υπερβολικά; Μάθετε τι πραγματικά συμβαίνει

Τα «ανήσυχα πόδια» αυξάνουν την πίεση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν