Κλαυσίγελος: Οι Αμερικανοί έβαζαν αντηλιακό στα μάτια τους στην πρόσφατη έκλειψη ηλίου!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
αντηλιακό
Υπάρχουν αναφορές από νοσοκομεία και γιατρούς στις ΗΠΑ, όπου καταγράφεται ένα σχεδόν απίστευτο φαινόμενο. Υπήρξαν πολλοί Αμερικανοί που «για να προστατεύσουν την όρασή τους» κατά την πρόσφατη έκλειψη ηλίου, έβαλαν αντηλιακό στα μάτια τους. Όχι στα βλέφαρα. Όχι… επάνω στους οφθαλμούς!

Συγκεκριμένα, γιατροί στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. ανέφεραν ότι χρειάστηκε να φροντίσουν αρκετά άτομα που πήγαν στο ιατρείο τους ή σε νοσοκομείο με ερεθισμό στα μάτια, αφότου έβαλαν αντηλιακό απευθείας επάνω στους οφθαλμούς τους!

Η ολική έκλειψη ηλίου έριξε 14 αμερικανικές πολιτείες στο σκοτάδι πριν από μία εβδομάδα. Εκατομμύρια Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν το γεγονός χρησιμοποιώντας ειδική προστασία των ματιών για να σταματήσουν τις βλαβερές ποσότητες φωτός που βλάπτουν την όραση σε μια έκλειψη ηλίου. Αυτή η προστασία είναι συνήθως κάποια συγκεκριμένα γυαλιά με ειδικά φίλτρα στους φακούς τους. Αλλά η άγνοια και η παραπληροφόρηση ώθησαν πολλούς Αμερικανούς να βάλουν αντηλιακό στους οφθαλμούς τους και να κοιτάξουν απευθείας την έκλειψη!

Γιατροί στο Μπρίστολ της Βιρτζίνια ανέφεραν ότι δεν χρειάστηκε να θεραπεύσουν κανέναν για βλάβη στα μάτια ως αποτέλεσμα της απευθείας θέασης στην έκλειψη, αλλά είχαν αρκετές περιπτώσεις ατόμων με ερεθισμό στα μάτια από αντηλιακό.

Η Trish Patterson, νοσοκόμα σε ένα από τα νοσοκομεία της πόλης, δήλωσε στο KRCR: «Ένας από τους συναδέλφους μου δήλωσε χθες ότι υπήρξαν ασθενείς που πήγαν στην κλινική του, επειδή είχαν βάλει αντιηλιακό στα μάτια τους και είχαν πόνο και δυσφορία».

https://www.thesun.co.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηλιοθεραπεία: 5 σημεία που ΔΕΝ βάζετε αντηλιακό, αλλά θα έπρεπε…

Έκλειψη ηλίου σήμερα: Δείτε τι παθαίνουν τα μάτια αν την κοιτάξετε χωρίς προστατευτικά γυαλιά [vid]

Έκλειψη ηλίου: Πώς να την δείτε με ασφάλεια αν δεν έχετε τα ειδικά γυαλιά [vid]