Κάρλα Μπρούνι: «Η ετήσια μαστογραφία με έσωσε από την μαστεκτομή»

  • Ρούλα Τσουλέα
Μπρούνι
Το μήνυμα του πρώην σούπερ μόντελ με αφορμή τον Οκτώβριο που είναι Μήνας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού.

Η Κάρλα Μπρούνι αποκάλυψε σήμερα ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2019, αλλά γλίτωσε τη μαστεκτομή επειδή ο όγκος της εντοπίστηκε νωρίς. Αυτό έγινε εφικτό χάρη στο τακτικό τσεκάπ που έκανε με μαστογραφία.

Η 55χρονη σήμερα πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας και σούπερ μόντελ αποκάλυψε την περιπέτειά της σε βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram. Στο βίντεο περιγράφει με κάρτες τι της συνέβη.

Την εποχή που διαγνώστηκε αντιμετώπιζε έντονο στρες. Ο σύζυγός της, πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ήταν αντιμέτωπος με κατηγορίες για διαφθορά, για τις οποίες καταδικάστηκε δύο φορές.

«Πριν από τέσσερα χρόνια διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού», αναφέρει η κυρία Μπρούνι. «Εγχείρηση, ακτινοθεραπεία, ορμονοθεραπεία… ακολούθησα το συνηθισμένο μονοπάτι για να αντιμετωπίσω αυτή τη μορφή καρκίνου. Ήμουν όμως τυχερή: ο καρκίνος μου δεν είχε ακόμα γίνει επιθετικός. Γιατί δεν ήταν; Διότι δεν είχε τον χρόνο για να γίνει».

Στη συνέχεια του βίντεο, η κυρία Μπρούνι εξηγεί γιατί συνέβη αυτό. «Κάθε χρόνο, την ίδια ημερομηνία πάντα, έκανα μαστογραφία. Εάν δεν την έκανα σε ετήσια βάση, δεν θα είχα σήμερα τον αριστερό μου μαστό».

Μήνυμα προς όλες τις γυναίκες

Και συνεχίζει: «Δεν κάνω αυτή την ανάρτηση για να σας ενημερώσω για την υγεία μου. Κάτι τέτοιο είναι απωθητικό για εμένα, γι’ αυτό και το σκέφτηκα καλά, για πολύ καιρό, πριν μιλήσω. Όχι, ο λόγος που κάνω την ανάρτηση είναι γιατί θέλω να σας δώσω ένα μήνυμα».

Η κυρία Μπρούνι δημοσιοποίησε την περιπέτειά της με αφορμή τον Οκτώβριο που εορτάζεται ως Μήνας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού. Όπως εξηγεί, το μήνυμά της «είναι ουσιώδες για όλες τις γυναίκες που θα το διαβάσουν». Και είναι μάλλον απλό: «Να κάνετε μαστογραφία κάθε χρόνο. Η ζωή σας εξαρτάται από αυτό».

Πριν από τις νομικές περιπέτειες του συζύγου της, η κυρία Μπρούνι είχε αντιμετωπίσει και τον θάνατο της αγαπημένης της φίλης Τατιάνα Πάτιτζ. Ήταν και εκείνη σούπερ μόντελ και πέθανε από καρκίνο του μαστού στα 56 της χρόνια.

Κατά το παρελθόν η κυρία Μπρούνι, που είναι μητέρα δύο παιδιών, είχε μιλήσει και για τις μάχες που έδωσε με τον εθισμό. Όπως είχε πει τον Ιανουάριο, για χρόνια είχε εθισμό στη ζάχαρη – έπινε καθημερινά δεκάδες φορές αναψυκτικά με ζάχαρη. Από την εφηβεία της, εξ άλλου, ήταν μανιώδης καπνίστρια, ενώ έπινε και πολύ αλκοόλ.

Με τον Νικολά Σαρκοζί παντρεύτηκαν το 2008 και έκτοτε ζουν στο Παρίσι. Ο σύζυγός της βρίσκεται εκτός φυλακής, καθώς έχει ασκήσει έφεση στις πρωτόδικες αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε.

Φωτογραφία: Carla Bruni, Instagram