Καρκίνος: 7 χρυσοί κανόνες για να τον αποφύγετε

  • Iatropedia
Καρκίνος 7 χρυσοί κανόνες για να τον αποφύγετε Υπολογίζεται ότι το 40% των καρκίνων μπορούν να προληφθούν δυνητικά. Δείτε ποιοι είναι οι χρυσοί κανόνες: Μην καπνίζετε : Το 25-30% όλων των καρκίνων που σχετίζονται με την κατανάλωση καπνού. Κάθε χρόνο, σε ολόκληρο τον κόσμο, τρία εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της βλαβερής αυτής […]

Καρκίνος 7 χρυσοί κανόνες για να τον αποφύγετε

Υπολογίζεται ότι το 40% των καρκίνων μπορούν να προληφθούν δυνητικά.

Δείτε ποιοι είναι οι χρυσοί κανόνες:

Μην καπνίζετε : Το 25-30% όλων των καρκίνων που σχετίζονται με την κατανάλωση καπνού. Κάθε χρόνο, σε ολόκληρο τον κόσμο, τρία εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της βλαβερής αυτής συνήθειας.

Εκτιμάται ότι οι καπνιστές πεθαίνουν κατά μέσο όρο οκτώ χρόνια νωρίτερα. Επίσης πολυάριθμες μελέτες επιβεβαιώνουν τον κίνδυνο του παθητικού καπνίσματος.

2) Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ: Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου της στοματικής κοιλότητας, του φάρυγγα, του οισοφάγου και του λάρυγγα. Επίσης, σχετίζεται με την εμφάνιση του καρκίνου του ήπατος, του εντέρου και του καρκίνου του μαστού στις γυναίκες.

3) Ακολουθήστε τη μεσογειακή διατροφή. Έχει αποδειχθεί ότι η υψηλότερη πρόσληψη φρούτων και λαχανικών, ιδιαίτερα όταν είναι ωμά, έχει ισχυρή προστατευτική επίδραση στον κίνδυνο πολλών μορφών καρκίνου, ιδίως όσον αφορά το πεπτικό και το αναπνευστικό σύστημα.

4) Ελέγξτε το βάρος: Η παχυσαρκία και η υψηλή πρόσληψη λίπους είναι σημαντικοί παράγοντες κινδύνου.Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα άτομα με υπερβολικό βάρος ή πάνω από το 40% έχουν υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο του παχέος εντέρου και του ορθού, του προστάτη, της μήτρας, της χοληδόχου κύστης και του μαστού.

5) Ασκηθείτε: Ο αθλητισμός μειώνει δραματικά τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου. Όσοι κάνουν καθιστική ζωή έχουν πιθανότητα 20-40% υψηλότερες να εκδηλώσουν καρκίνο .

6) ΟΧΙ στο τεχνητό μαύρισμα : Οι κίνδυνοι του τεχνητού μαυρίσματος είναι πλέον αποδεδειγμένη και θεωρείται ότι προκαλούν καρκίνο. Η πρόωρη έκθεση, ιδιαίτερα πριν από την ηλικία των 30, αυξάνει κατά 75% τον κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος.

7) Προστατέψτε τον εαυτό σας από τις σεξουαλικές μεταδιδόμενες ασθένειες: Ορισμένα από αυτά, όπως η ηπατίτιδα ή τον ιό θηλώματος μπορεί να μεταδοθεί μέσω της σεξουαλικής επαφής.

Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα προφυλακτικό.