Οι ιώσεις..κυνηγούν τους δικυκλιστές!

  • Iatropedia
Λίγο η οικονομική κρίση,λίγο η αύξηση της τιμή των καυσίμων, λίγο το μποτιλιάρισμα, ανάγκασαν δεκάδες συμπολίτες μας να προτιμήσουν για την μετακίνηση τους τα δίκυκλα. Την άνοιξη και το καλοκαίρι η κατάσταση είναι καλή. Όταν όμως η θερμοκρασία πέφτει και οι καιρικές συνθήκες γίνονται άσχημες οι σύγχρονοι αναβάτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Συχνά κρυολογήματα , ιγμορίτιδα, τενοντίτιδες, τσιμπήματα από έντομα αλλά και οι διάφορα οφθαλμολογικά προβλήματα ταλαιπωρούν τους απανταχού μοτοσυκλετιστές.

Σύμφωνα με τον ειδικό παθολόγο κ. Ηλία Κοντολέων το σωστό ντύσιμο πάνω στην μηχανή είναι σημαντικό αφού προστατεύει διπλά και σε περίπτωση ατυχήματος αλλά και από τις καιρικές συνθήκες.

Όπως αναφέρει ο ειδικός οι χαμηλές θερμοκρασίες και ιδιαίτερα οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας μπορεί να εξασθενήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα με συνέπεια να είναι περισσότερο ευάλωτο στις ιώσεις.

Επίσης η οδήγηση της μηχανής όταν ο καιρός είναι κρύος μπορεί να γίνει αιτία να εκδηλωθεί κάποια ψύξη.

Την ίδια στιγμή οι ειδικοί επιστήμονες αναφέρουν ότι στην περίπτωση που οι οδηγοί είναι ήδη συναχωμένοι καλό είναι να αποφεύγουν να οδηγούν μηχανή και κυρίως στην περίπτωση εκείνη που λαμβάνουν κάποιο αντισταμινικό φάρμακο.

Στο σημείο αυτό συνιστούν την χρησιμοποίηση των ειδικών μπουφάν για μηχανή τα οποία προστατεύουν από το κρύο αλλά και από τα ατυχήματα αφού είναι ενισχυμένα.

Παράλληλα οι οδηγοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν γάντια για να προστατεύουν τα χέριατους τόσο από τον ήλιο όσο και από τις χιονίστρες, ισοθερμικές φανέλλες αλλά και αντιανεμικό μπουφάν όταν δεν κάνει πάρα πολύ κρύο.

αρθρώσεις

Ένα συνηθισμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι οδηγούν δίκυκλο είναι οι τενοντίτιδες εξαιτίας της έντονης καταπόνησης των αρθρώσεών τους.

Ιγμορίτιδα

Μια ακόμη συχνή πάθηση είναι η ιγμορίτιδα για την εκδήλωση της οποίας ευθύνεται ο κρύος αέρας.Για να προστατευθείτε χρησιμοποιείστε το κράνος.

μυγάκια

Τόσο οι οδηγοί όσο και οι συνεπιβάτης είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στο τσίμπημα κάποιου εντόμου. Εντοίτοις το κράνος και η κατάλληλη ενδυμασία μπορεί να σας προστατεύουν .

τα μάτια σας δεκατέσσερα

Tα γυαλιά ηλίου ενδεχομένως να προστατεύσουν τα μάτια σας από κάποιο σκουπιδάκι ή πετραδάκι, αλλά δεν μπορούν να περιορίσουν τη δακρύρροια και τον ερεθισμό που μπορεί να προκαλέσει ο αέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σεξ μετά το έμφραγμα: Πότε να μπείτε στο παιχνίδι

Η πόλη ''τρώει'' τα παιδιά της!

Που χτυπά το χάι- τεκ άγχος;

Άνθρακες τα χάλκινα βραχιόλια για την αρθρίτιδα!