Η εγκυμοσύνη κάνει καλό!

  • Iatropedia
Η εγκυμοσύνη μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης κάποιων ασθενειών και παράλληλα αποτελεί αφορμή για να βελτιώσei τον τρόπο ζωής σας. Πιο συγκεκριμένα:

-Μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εγκυμοσύνη και η περίοδος του θηλασμού λειτουργούν προστατευτικά για τη γυναίκα καθώς μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Έχει παρατηρηθεί πως όσο περισσότερα παιδιά έχει μια γυναίκα και όσο μεγαλύτερο διάστημα τα θήλαζε, τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος να παρουσιάσει αυτό το είδος καρκίνου. Μελέτες εξάλλου έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που δεν έκαναν ποτέ παιδιά κινδυνεύουν δύο φορές περισσότερο να εμφανίσουν καρκίνο στις ωοθήκες, σε αντίθεση με τις γυναίκες γέννησαν μία φορά.

-Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης παχυσαρκίας. Ερευνητές διαπίστωσαν ότι περισσότερα προβλήματα υγείας παρουσιάζουν οι γυναίκες που δεν εργάζονται και δεν έχουν παιδιά, ενώ το ποσοστό παχυσαρκίας στη συγκεκριμένη ομάδα ανέρχεται σε 38%. Όσο για τις γυναίκες που συνδυάζουν το ρόλο της μαμάς με αυτόν της εργαζόμενης, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι πιθανότητες να παρουσιάσουν παχυσαρκία είναι 23%.

-Υγιεινή Διατροφή. Η εγκυμοσύνη βελτιώνει τη διατροφή της γυναίκας βγάζοντας εκτός κακές διοατροφικές συνήθειες και την κατανάλωση αλκοόλ. Η διατροφή με φρούτα και λαχανικά βοηθάει σημαντικά την γυναίκα.

-Κάπνισμα: Στην εγκυμοσύνη απαγορεύεται το κάπνισμα αλλά ακόμα και για τις «θεριακλούδες», περιορίζεται σημαντικά σε 5-6 τσιγάρα την ημέρα βοηθώντας τον οργανισμό να αποτοξινωθεί και τους πνεύμονες να ανακτήσουν μέρος των δυνατοτήτων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι να μην τρώτε στην εγκυμοσύνη

Καθυστέρηση στην περίοδο: Πέντε λόγοι εκτός εγκυμοσύνης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν