Η έγκαιρη διάγνωση του θυρεοειδούς είναι σημαντική υπόθεση

  • Iatropedia
Ο θυρεοειδής είναι ένας σημαντικός ενδοκρινής αδένας που ρυθμίζει σοβαρές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού (καύσεις, μεταβολισμός). Mορφολογικές διαταραχές του αδένα (όζος, βρογχοκήλη) καθώς και η δυσλειτουργία του (υπερ- και υποθυρεοειδισμός) ενοχοποιούνται για σημαντικές ασθένειες, όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, απορρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη, βλάβες στο έμβρυο κατά την κύηση, υπογονιμότητα στον άνδρα και τη γυναίκα, δυσλιπιδαίμιες, καρκίνος του θυρεοειδούς κά. Οι προληπτικές εξετάσεις είναι κάτι που δεν πρέπει να αγνοεί κανείς.

Σύμφωνα με τα δεδομένα πολλών διεθνών μελετών, τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται αύξηση των παθήσεων του θυρεοειδούς γεγονός που αποδίδεται, πιθανώς, στο περιβάλλον, στο είδος των τροφών και στις ιονίζουσες ακτινοβολίες. Οι παθήσεις αυτές, εάν δε διαγνωστούν και δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Εξετάσεις προληπτικού ελέγχου του θυρεοειδούς σε ειδικές τιμές προσφέρει η Κλινική ΙΑΣΩ General (Μεσογείων 264, Χολαργός) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσημάτων Θυρεοειδούς Αδένα, από την Δευτέρα 20 Μαΐου έως και την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Πρόκειται για άλλη μία κοινωνική προσφορά της Κλινικής ΙΑΣΩ General, η οποία περιλαμβάνει κλινική εξέταση από Ενδοκρινολόγο Ιατρό, συνταγογράφηση αιματολογικών εξετάσεων θυρεοειδικών ορμονών (TSH, Τ3, Τ4, ANTI Tg, anti TPO) καθώς και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από τον Ενδοκρινολόγο, στην προνομιακή τιμή των 10€. Επιπλέον, στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητη η διενέργεια υπερήχου θυρεοειδούς, αυτός θα προσφέρεται στην τιμή των 20€.

Για περισσότερες πληροφορίες και για ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλ. 210 650 2660, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, 10.00-13.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν