Γόνιμες μέρες: Δείτε πότε θα συλλάβετε!

  • Iatropedia
Μπορεί κάποια ζευγάρια να είναι περισσότερα τυχερά και ο πελαργός να τους επισκεφτεί αμέσως μόλις αποφασίσουν ότι θα κάνουν παιδί και αλλά για κάποια χρειάζεται περισσότερος χρόνος.

Ένας καλός τρόπος να αυξήσετε τις πιθανότητες σας της σύλληψης είναι να βρείτε τις γόνιμες ημέρες σας.

Με αυτόν τον τρόπο, θα ανακαλύψετε πότε είναι η καλύτερη ευκαιρία για να μείνετε έγκυος.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι οι γόνιμες ημέρες διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα ενώ έχουν άμεση σχέση με τον κύκλο.

Έτσι στην περίπτωση που έχετε σταθερό κύκλο, διαρκεί δηλαδή 28 ημέρες η ωορρηξία συμβαίνει την 14η ημέρα. Το χρονικό διάστημα των τριών ημερών πριν και μετά είναι αυτό όπου υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα σύλληψης.

Την ίδια στιγμή για να βρει μια γυναίκα με ακρίβεια τις γόνιμες ημέρες μπορεί να πραγματοποιήσει τα ειδικά τεστ που πωλούνται στα φαρμακεία και λειτουργούν όπως τα αντίστοιχα τεστ εγκυμοσύνης.

Ένας ακόμη τρόπος για να βρείτε τις γόνιμες ημέρες σας είναι να μετράτε τη θερμοκρασία του σώματος σας.

Ωστόσο, πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματική όσο οι ειδικοί πίστευαν μέχρι σήμερα.

Πως γίνεται

Πριν από την ωορρηξία, η βασική θερμοκρασία του σώματος μιας γυναίκας είναι συνήθως περίπου 97,0 έως 97,5 βαθμούς Κελσίου, αν και αυτοί οι αριθμοί μπορεί να διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα.

Κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, το σώμα απελευθερώνει μια ορμόνη την προγεστερόνη , η οποία οδηγεί σε μία ελαφρώς αυξημένη θερμοκρασία.

Για να έχετε σωστές μετρήσεις πάρτε τη θερμοκρασία σας από την πρώτη ημέρα της περιόδου σας, την ίδια ώρα κάθε πρωί ημέρα, κατά προτίμηση πριν να σηκωθείτε από το κρεβάτι.

Μπορείτε να πάρετε τη θερμοκρασία σας όπως θέλετε αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνική κάθε φορά.

http://www.webmd.com

Η μόνη αλήθεια για τις πιο γόνιμες μέρες της γυναίκας