Γιατροί: Φάρμακα μόνο …ηλεκτρονικά από σήμερα!

  • Iatropedia
Τέλος στις χειρόγραφες συνταγές από σήμερα βάζουν οι ιδιώτες γιατροί, μετά την απροθυμία του Υπουργού Υγείας να ανακαλέσει το πρόστιμο του ενός ευρώ που θα τους επιβάλλεται για κάθε χειρόγραφη συνταγή που θα υπογράφουν.

Την αναστολή κάθε χειρόγραφης συνταγής από σήμερα, αποφάσισε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), μετά την απροθυμία του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου να δεσμευθεί για την ανάκληση της απόφασης που επιβάλλει πρόστιμο ενός ευρώ σε κάθε μια συνταγή που συντάσσεται χειρόγραφα.

Οι γιατροί καλούνται από τα συλλογικά τους όργανα να απέχουν από οποιαδήποτε χειρόγραφη συνταγογράφηση, ακόμη και στην περίπτωση που το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης παρουσιάζει πρόβλημα, ζητώντας παράλληλα την κατανόηση των ασθενών.

Οι όποιες προσπάθειες των Ιατρικών Συλλόγων να εξηγήσουν στην ηγεσία του Υπουργείου πως συχνά η αδυναμία ηλεκτρονικής συνταγογράφησης οφείλεται στο ίδιο το σύστημα ή στην έλλειψη ηλεκτρονικών υπολογιστών ή στην ανεπαρκή κάλυψη ίντερνετ, απέβησαν άκαρπες και έτσι μετά τη μηνιαία παράταση που έδωσε ο πρώην, υπηρεσιακός Υπουργός, το μέτρο τέθηκε σε ισχύ από τις αρχές του Ιουλίου.

Οι γιατροί δηλώνουν πως δεν πρόκειται να υποχωρήσουν εάν δεν αρθεί το μέτρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν