Γιατί πονάει το κεφάλι μας συχνότερα αυτή την περίοδο;

Το φθινόπωρο δείχνει να έχει μπει. Ήδη ο καιρός είναι μουντός, με συννεφιά, που και που βρέχει, ενώ ταυτόχρονα οι θερμοκρασίες διατηρούνται σε επίπεδα άνω των 25 βαθμών. Ζέστη λοιπόν, μουντάδα, και υγρασία. Επηρεάζουν όλα αυτά και μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους, ή έστω να νιώθουμε το κεφάλι μας βαρύ;...

Πολλά είναι τα αίτια των πονοκεφάλων που καταγράφουν οι επιστήμονες. Μεταξύ αυτών μπορεί να είναι οι απότομες μεταβολές του καιρού όπως αυτές που γίνονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας αλλά και το στρες ή η κακή διατροφή.

Ειδικότερα, οι κυριότεροι παράγοντες είναι: Το άγχος και το στρες στο οποίο αποδίδεται από Αμερικανούς ερευνητές το 80% των περιπτώσεων ημικρανίας σε ενήλικες. Οι καιρικές μεταβολές είναι ιδιαίτερα εμφανείς αυτή την περίοδο στην Ελλάδα. Την περίοδο που αλλάζει ο καιρός είναι πιο συχνές οι ημικρανίες εξαιτίας της αλλαγής στις βαρομετρικές πιέσεις σύμφωνα μεμελέτη του επιστημονικού περιοδικού Neurology.

Όμως σημαντικό ρόλο στον πονοκέφαλο φαίνεται ότι παίζει και η έλλειψη ύπνου καθώς μένει σε χαμηλά επίπεδα η σεροτονίνη που είναι ένας νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου. Χαμηλά επίπεδα της σεροτονίνης εμπλέκονται στην εμφάνιση κατάθλιψης. Η σεροτονίνη είναι επίσης ηχημική ουσία που ηρεμεί το σώμα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν