Γιατί οι άνδρες φοβούνται την μακροχρόνια δέσμευση;

  • Iatropedia
Ανδρικό προνόμιο φαίνεται ότι είναι ο φόβος της δέσμευσης. Μπορεί οι γυναίκες να θεωρούνται το ασθενές φύλλο αλλά τεκμηριώνεται από έρευνες ότι δεν έχουν κανένα δισταγμό να δεσμευτούν σε μια σχέση που θα καταλήξει σε γάμο. Γιατί όμως οι άνδρες τρέμουν την ιδέα της μακροχρόνιας δέσμευσης; Τι τους φοβίζει; Από που πηγάζει αυτός ο φόβος;

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξσφόρδης μελέτησαν 1000 άνδρες προκειμένου να διαπιστώσουν τις αιτίες που προκαλούν τις φοβίες αυτούς.Όπως συμπέραναν οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές και να προκύπτουν από παιδικές φοβίες ή από εμπειρίες ως ενήλικες.

έχουν δει τα…. μάτια μου

Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι παιδιά χωρισμένων γονιών είναι περισσότερο δύσπιστα απέναντι σε μια μακροχρόνια σχέση. Επίσης όσοι έχουν ζήσει από πρώτο χέρι τις συναισθηματικές δυσκολίες των άλλων,αποφεύγουν να κάνουν το ίδιο γιατί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει το …για πάντα μαζί.

φανατικός της εργένικης ζωής

Τελευταία παρατηρείται αύξηση του αριθμού των μονογονεϊκών οικογενειών και την καθυστερημένη ηλικία γάμου, εξαιτίας της προτεραιότητας που δίνουν οι νέοι άνθρωποι στην καρριέρα.Την ίδια στιγμή ο οικονομικός παράγοντας φαίνεται ότι αποτελέι ένα ισχυρό άλλοθι των ανδρών στο να μην προχωρούν σε γάμο.

Αν τελικά επιλέξετε να μείνετε εργένηδες φροντίστε να είναι το αποτέλεσμα προσωπικής προτίμησης και να μην οφείλεται στο φόβο της δέσμευσης.

πολλές υποχρεώσεις

Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα ο γάμος ευθύνεται για τις αλλαγές αλλά και για τους όποιους συμβιβασμούς στη ζωή τους.Μάλιστα σαν δικαιολογία προέβαλλαν το επιχείρημα ότι δεν έχουν βρει ακόμα την κατάλληλη σύντροφο ενώ δεν θα παντρευόνταν μια γυναίκα που είναι ήδη μητέρα.

προσωπική αποτυχία

Οι ειδικοί απέδωσαν τον φόβο της μακροχρόνιας δέσμευσης στην έλλειψη συγκεκριμένων χαρακτηριστικών που έχουν κάποιοι άνθρωποι όπως η υπομονή, η ανεκτικότητα και η αυτοθυσία.

φόβος της απογοήτευσης

Οι σκέψεις πολλών ανδρών πως μπορεί να είναι ο έγγαμος βίος αρκετά χρόνια μετά, μπορεί να λειτουργήσει ως ανασταλτικός παράγοντας.

Σε κάποιο βαθμό, αυτό είναι αλήθεια αφού οι σχέσεις αλλάζουν με τα χρόνια και το πιο πιθανό είναι να μην έχετε δίπλα σας τον/την ρομαντικό σύντροφο που γνωρίσατε στην αρχή.

αποτυχημένες σχέσεις στο παρελθόν

Προβλήματα δέσμευσης, μπορεί να δημιουργηθούν ή να αυξηθούν μετά από μια αποτυχημένη σχέση. Για αυτό οι ειδικοί συστήνουν να αξιολογήσετε καλύτερα τους συντρόφους στη ζωή σας και να εξετάσετε την πιθανότητα μιας μακροχρόνιας δέσμευσης.

ναι μεν αλλά….

Εάν είχατε αρκετές μακροχρόνιες σχέσεις, χωρίς τελικά να έχετε μπορέσει να δεσμευτείτε οριστικά, ίσως χρειαστεί να συζητήσετε το θέμα αυτό με έναν σύμβουλο. Επικεντρωθείτε λοιπόν στο τι κάνει εσάς ευτυχισμένους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θανατηφόρες οι αναθυμιάσεις από μαγκάλια! Όλα τα συμπτώματα

Καρκίνος τραχήλου μήτρας και εμβόλιο: Όσα πρέπει να ξέρετε!

Καταρρίπτονται πέντε μύθοι για τους άνδρες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν