Γιατί δεν υπάρχουν πια οι άνδρες κυνηγοί;

  • Iatropedia
Οι άνδρες κυνηγοί δεν υπάρχουν πια... Τους πάτησε όχι το τρένο αλλά η χειραφέτηση των γυναικών η οποία απ' ότι σε φαίνεται έχει φέρει τα πάνω κάτω στο σεξ. Όπως αποδεικνύεται από επιστημονικές μελέτες η επαγγελματική και κοινωνική ανεξαρτησία του κατά τα άλλα αδύναμου φύλου έχει αντιστρέψει τους ρόλους: Οι γυναίκες έγιναν κυνηγοί και οι άνδρες τα θηράματα.

Όπως προκύπτει από έρευνα Ελλήνων επιστημόνων του ΑΠΘ, που πραγματοποιήθηκε σε άνδρες και γυναίκες από 30 έως 50 ετών, υψηλού μορφωτικού επιπέδου, οι άνδρες δεν βλέπουν με… καλό μάτι τις χειραφετημένες γυναίκες. Σε ερώτηση σχετικά με το τι τους ενοχλεί περισσότερο στη σύγχρονη γυναίκα, οι επτά στους δέκα (73,4%) δήλωσαν την επιθετικότητα ως άκρως αρνητικό στοιχείο.

Ακολουθούν: η «ανεπαρκής σύντροφος» με ποσοστό 54%, η «ανεπαρκής μητέρα» με 47,3%, η «πολυγαμία» με 18,7% και η «ανεπαρκής νοικοκυρά» με 14%. Όπως φαίνεται από την έρευνα οι άνδρες επιμένουν παραδοσιακά. Και οι γυναίκες από την άλλη δεν αντέχουν τους άνδρες που …ξεχνούν το αρσενικό τους ταμπεραμέντο.

Στην ερώτηση «Τι σας ενοχλεί περισσότερο στο σύγχρονο άνδρα», επτά στις δέκα απάντησαν η «αδυναμία ανάληψης πρωτοβουλιών». Επίσης το ίδιο ποσοστό δεν εκτιμά την «έλλειψη αυτοπεποίθησης» και πέντε στις δέκα τη «χαμηλή κοινωνικότητα». Μάλιστα ένα ποσοστό, που αγγίζει το 41,3%, ενοχλείται από την έλλειψη αρρενωπής εικόνας.

Ενδεικτικό πάντως των σύγχρονων τάσεων είναι πως σε περιόδους απουσίας μόνιμου ερωτικού συντρόφου, τέσσερις στις δέκα γυναίκες πηγαίνουν στα μπαρ για να εντοπίσουν το …θήραμα που τις ενδιαφέρει.

Από την πλευρά τους , οι άνδρες καταφεύγουν στο Ίντερνετ (20,7%), στις παραγγελίες ερωτικών συντρόφων μέσω πρακτορείων (13,3%), περιορίζονται στο διαδικτυακό σεξ (7,4%).