»Φρένο» στις μεταστάσεις του καρκίνου βάζει νέα θεραπεία!

  • Iatropedia
Νέα όπλα προστίθενται στη φαρέτρα των επιστημόνων στη μάχη κατά του καρκίνου. Οι εξατομικευμένες θεραπευτικές μέθοδοι που εφαρμόζονται για την πάθηση αυτή αποτελούν σανίδα σωτηρίας για τους πάσχοντες. Ένα σοβαρό πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι θεράποντες ιατροί είναι η μετάσταση της νόσου μέσω του αίματος .Τότε ξεκινά ο αγώνας δρόμου.... Πλέον χάρη σε μια νέα μέθοδο, τη διύλιση, οι επιστήμονες κατάφεραν να βάλουν φρένο στο φαινόμενο αυτό.

Συγκεκριμένα με τη χρήση των αρχών της «διηλεκτροφόρησης» η πρώτη τεχνολογία στο είδος της είναι δυνατόν να απομονωθούν αυτόματα σπάνια μεμονωμένα καρκινικά κύτταρα στο αίμα, διατηρώντας τα παράλληλα άθικτα, ζωντανά και ικανά να αναπαραχθούν .

Οι καρκίνοι που συχνότερα οδηγούν στις οστικές μεταστάσεις είναι κυρίως αυτοί του μαστού, του προστάτη και των πνευμόνων – ακολουθούν οι καρκίνοι του νεφρού και του θυρεοειδούς. Ωστόσο, η κατ’ εξοχήν κακοήθης νόσος που εξαπλώνεται στα οστά είναι το πολλαπλούν μυέλωμα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο αίμα των ασθενών με καρκίνο, τα κυκλοφορούντα καρκινικά κύτταρα (CTC) βρίσκονται σε αναλογία ένα ανά κάθε ένα δισεκατομμύριο υγιή κύτταρα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Giuseppe Giorgini, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Silicon Biosystems είναι πλέον εφικτό να απομονωθούν μεμονωμένα καρκινικά κύτταρα που υπάρχουν στο αίμα, να γίνει ανάλυση των βιολογικών χαρακτηριστικών τους, τα οποία συνήθως είναι διαφορετικά από εκείνα ενός πρωτοπαθή όγκου και να μελετηθούν οι πιο κατάλληλες και εξατομικευμένες θεραπευτικές λύσεις.»

Να σημειωθεί εδώ ότι πρόσφατα η Menarini ολοκλήρωσε την εξαγορά της Silicon Biosystems, η οποία έχει κατοχυρώσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την DEPArray την πρώτη τεχνολογία του είδους της που μπορεί να απομονώσει αυτόματα σπάνια μεμονωμένα καρκινικά κύτταρα στο αίμα, προκειμένου να της δώσει τη δυνατότητα να επιταχύνει τις έρευνες της.

Παρά το γεγονός ότι η Silicon Biosystems θα παραμείνει μια αυτόνομη εταιρία, θα επωφεληθεί από τις πολλές συνέργειες με τις άλλες εταιρίες του Ομίλου Menarini, και ιδιαίτερα με τους ερευνητές που ήδη εργάζονται σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων στο χώρο της ογκολογίας.

Στο σημείο αυτό ο κ. Alberto Giovanni Aleotti, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Menarini επισήμανε πως : ''Για άλλη μια φορά αποφασίσαμε να επενδύσουμε στην έρευνα υψίστης ποιότητας στην Ιταλία, στο πλαίσιο ενός συστήματος που είμαστε σίγουροι ότι θα μας δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα. Και συνέχισε:

''Σε μια χρονική περίοδο όπως αυτή, όπου η «διαρροή εγκεφάλων» και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας στην χώρα μας αποτελούν σημαντικά θέματα, είμαστε πολύ ευτυχείς που συμμετέχουμε σε μια πρωτοβουλία που κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση''.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν η ψυχή πονά! Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας

Η μοναξιά ''σκοτώνει'' τον γενικό γιατρό!

Αλατοθεραπεία…καθαρίζει με φυσικό τρόπο τους πνεύμονες!

Να κάνω στο παιδί μου εμβόλιο για τον καρκίνο του τραχήλου;