Εξωσωματική: Μειωμένα ποσοστά επιτυχίας με κατεψυγμένα ωάρια

  • Iatropedia
Τα ωάρια που έχουν καταψυχθεί για να χρησιμοποιηθούν για εξωσωματική γονιμοποίηση οδηγούν μειωμένα ποσοστά επιτυχών γεννήσεων από ό, τι εκείνα τα ωάρια που δεν έχουν καταψυχθεί, αλλά είναι φρέσκα από την μήτρα της μητέρας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of the American Medical Situation.

Ερευνητές στο Κέντρο Ανθρώπινης Αναπαραγωγής στη Νέα Υόρκη αξιολόγησαν τα δεδομένα από τα 380 κέντρα γονιμότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία είναι υπεύθυνες για το 92% του συνόλου των κύκλων εξωσωματικής γονιμοποίησης στην χώρα. Η έρευνα ξεκίνησε το 2013, το πρώτο έτος που η Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής, δήλωσε ότι η κρυοσυντήρηση των ωαρίων (δηλαδή η κατάψυξη των ωαρίων), δεν εθεωρείτο πλέον μια πειραματική διαδικασία.

Το 2013, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι περίπου το 20% των 11.148 κύκλων εξωσωματικής γονιμοποίησης που είχαν γίνει εκείνη τη χρονιά χρησιμοποίησαν κατεψυγμένα ωάρια.

Οι γυναίκες των οποίων τα εμφυτευμένα έμβρυα χρησιμοποίησαν φρέσκα ωάρια είχαν 49,6% γεννήσεις ζωντανών βρεφών (επιτυχής γέννηση), σε σύγκριση με το 43,2% των γυναικών που χρησιμοποίησαν κατεψυγμένα ωάρια. Όταν, δε, συνυπολογιστεί και ο αριθμός των εμφυτευμένων εμβρύων που έλαβαν οι γυναίκες, το ποσοστό επιτυχών γεννήσεων ήταν 56,1% για τα φρέσκα ωάρια και 47,1% για τα κατεψυγμένα.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω έρευνα εξέτασε μόνο τις περιπτώσεις των κατεψυγμένων ωαρίων που είχαν γίνει δωρεά σε αντίστοιχες κλινικές και όχι τις περιπτώσεις που κάποια γυναίκα κατέψυξε τα δικά της ωάρια, τα οποία και χρησιμοποίησε αργότερα για την δική της προσπάθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης. Οι περισσότερες γυναίκες που παγώνουν τα ωάριά τους δεν είναι τόσο νέες και υγιείς, όπως εκείνες που εξετάζονται για δωρεά ωαρίων, οπότε τα ποσοστά επιτυχούς εγκυμοσύνης είναι πιθανόν να επηρεάζονται από την προσωπική τους κατάσταση υγείας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές “…οι λόγοι για τα χαμηλότερα ποσοστά επιτυχών γεννήσεων με τη χρήση των κρυοσυντηρημένων ωαρίων απομένει να καθοριστούν με μεγαλύτερη ακρίβεια”.

http://www.upi.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς λειτουργεί ακριβώς ένα τεστ εγκυμοσύνης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ραγάδες: 4 τρικ για να τις απομακρύνετε μια και καλή