Έξυπνα τρικ για τους πόνους περιόδου

  • Iatropedia
Κάθε μήνα το ίδιο πρόβλημα ταλαιπωρεί πλήθος γυναικών. Ο πόνος στο κάτω μέρος της κοιλιάς που συχνά περιγράφεται σαν κράμπες και σχετίζεται με την περίοδο μπορεί να είναι ιδιαίτερα βασανιστικός. Και όμως οι πόνοι της εμμήνου ρύσεως μπορεί να ξεπεραστούν με το μαγνήσιο. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί πόσο ευεργετικό είναι το μαγνήσιο.

Γράφει η Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως έχουν έντονες κράμπες χαμηλά στην κοιλιά ή έναν βύθιο πόνο στη μέση. Τις περισσότερες φορές ο πόνος της περιόδου δεν σχετίζεται με κάποιο γυναικολογικό πρόβλημα, αλλά σίγουρα πρέπει να διερευνηθεί από το γυναικολόγο σας για να αποκλειστεί η πιθανότητα ενδομητρίωσης, ινομυωμάτων, κύστης ωοθηκών, φλεγμονώδης νόσος της πυέλου ή άλλης πάθησης. Ένας απλός τρόπος για να απαλλαγείτε από τους πόνους είναι να αυξήσετε την πρόσληψη του μαγνησίου.

Το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο για τον οργανισμό και τη διατήρηση της καλής υγείας. Στους βασικούς του ρόλους συγκαταλέγονται η διατήρηση του μυϊκού τόνου και η σωστή λειτουργία των νεύρων. Έτσι η καρδιά παραμένει υγιής, ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα, τα κόκαλα διατηρούνται δυνατά και βοηθάει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Το μαγνήσιο ανακουφίζει από τις κράμπες της περιόδου με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, όπως με τη χαλάρωση των μυών και την αύξηση της απορρόφησης του ασβεστίου.

Το μαγνήσιο υπάρχει σε διάφορα σκευάσματα ως συμπλήρωμα διατροφής. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας για να σας δώσει οδηγίες για τη σωστή λήψη του, ώστε να ανακουφιστείτε από τους πόνους της περιόδου. Βέβαια μπορείτε να αυξήσετε την πρόσληψή και μέσω της διατροφής. Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο είναι οι ξηροί καρποί, η σόγια και το γιαούρτι. Επιπλέον, καλές πηγές αποτελούν ο τόνος, ο σολομός, τα πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Email: cbountouri@gmail.com

www.bountouri.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως θα ένιωθε ένας άνδρας εάν είχε περίοδο, σαν γυναίκα; ΒΙΝΤΕΟ