Ευαίσθητα δόντια; κίτρινα δόντια; Υπάρχει λύση

  • Iatropedia
Αλήθεια πόσες φορές ντραπήκατε να χαμογελάσετε επειδή τα δόντια σας είναι κίτρινα; Αλήθεια πόσες ώρες περάσατε μπροστά στον καθρέπτη κοιτάζοντας το χρώμα των δοντιών σας; Πόσες φορές αναρωτηθήκατε τι πρέπει να κάνετε για να γίνουν λευκότερα; Ποια οδοντόκρεμα να χρησιμοποιείτε η οποία πραγματικά να τα λευκαίνει και να τους δίνει λάμψη;

Υπάρχει λύση. Η Sensodyne Repair & Protect, κυκλοφορεί με νέα σύνθεση που βοηθά στην αποκατάσταση της φυσικής λευκότητας των δοντιών σας. Και μάλιστα με πολύ εύκολο τρόπο. Καθημερινό βούρτσισμα 2 φορές, και θα δείτε θαύματα. Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία NovaMin, η Sensodyne Repair & Protect Whitening, εντοπίζει και αναδομεί τα ευαίσθητα σημεία που προκαλούν τον πόνο της ευαισθησίας, ενώ ταυτόχρονα λευκαίνει τα δόντια σας.

Η σύνθεση NovaMin προσκολλάται στα μικροσκοπικά σωληνάρια της οδοντίνης, τα οποία είναι εκτεθειμένα στα σημεία του δοντιού που είναι ευαίσθητα και απελευθερώνει τα δομικά στοιχεία των δοντιών: ιόντα ασβεστίου και φωσφόρου, τα οποία δημιουργούν ένα προστατευτικό κάλυμμα από μέταλλα βοηθώντας στην αναδόμηση των ευαίσθητων σημείων.

Η δράση λοιπόν της νέας οδοντόκρεμας είναι διπλή. Όχι μόνο λευκαίνει τα δόντια, αλλά προστατεύει τα ευαίσθητα δόντια. Οι οδοντόκρεμες Sensodyne Repair & Protect είναι ιδανικές για καθημερινή χρήση, υπόσχονται ανακούφιση και εξασφαλίζουν ένα υγιές και λαμπερό χαμόγελο. Επιπλέον, παρέχουν όλα τα οφέλη μίας συνηθισμένης οδοντόκρεμας, όπως προστασία, καθαριότητα και δροσερή αναπνοή.

Και για ολοκληρωμένη προστασία, η Sensodyne δημιούργησε την οδοντόβουρτσα Sensodyne Gentle με πολύ μαλακές τρίχες, για ευαίσθητα δόντια και ούλα, με εργονομικό σχεδιασμό για να φτάνει ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία!

Οι οδοντόκρεμες της σειράς Sensodyne Repair & Protect διατίθενται στα supermarkets, στα καταστήματα καλλυντικών και στα φαρμακεία.

Επισκεφθείτε τώρα το νέο site www.sensodyne.gr για χρήσιμες συμβουλές αναφορικά με το πρόβλημα της ευαισθησίας, αλλά και για να ενημερωθείτε για τη Sensodyne® Repair & Protect, καθώς και τα υπόλοιπα προϊόντα Sensodyne.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αντιμετώπιση της ευαισθησίας συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας. 9 στους 10 οδοντίατρους συνιστούν Sensodyne για τα ευαίσθητα δόντια.

Τι είναι η οδοντίνη;

Η οδοντίνη που αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του δοντιού, είναι πορώδης, με εκατομμύρια μικροσκοπικά σωληνάρια που καταλήγουν στο νεύρο, στο εσωτερικό του δοντιού. Ένα κάλυμμα από σκληρό σμάλτο στο εξωτερικό του δοντιού προστατεύει την οδοντίνη, αλλά αν αυτή εκτεθεί, το δόντι μπορεί να γίνει ευαίσθητο και ευάλωτο. Αυτό μπορεί να προκληθεί από διάφορες αιτίες, όπως η αποτριβή από το βούρτσισμα, η διάβρωση που φθείρει το σμάλτο ή το τρίξιμο των δοντιών που απομακρύνει το σμάλτο.

Όταν η οδοντίνη είναι εκτεθειμένη, αλλαγές στη θερμοκρασία που δημιουργούνται από την κατανάλωση ζεστών ή κρύων τροφών και ροφημάτων προκαλούν την διαστολή και τη συστολή του υγρού που περιέχεται στα σωληνάρια της οδοντίνης. Αυτή η διαδικασία μπορεί να ερεθίσει το νεύρο κι έτσι προκαλείται ο πόνος των ευαίσθητων δοντιών. Η αίσθηση μπορεί να ποικίλει από μία μικρή ενόχληση μέχρι ένα σοβαρό έντονο πόνο.