ΕΒΕΑ: Κλινική έρευνα για ανάπτυξη στη χώρα!

  • Iatropedia
«Κάθε πρωτοβουλία που συνεισφέρει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας είναι επιβεβλημένη. Εάν επιπλέον, συνδυάζει και νέες τεχνολογίες, εκπαίδευση, παραγωγή καινοτόμων προϊόντων, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για μια σημαντική επένδυση , για μια ελπιδοφόρα προσπάθεια». Αυτά δήλωσε ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρήστος Κίττας αναγνωρίζοντας την δυναμική της κλινικής έρευνας και συγκεκριμένα της διεξαγωγής κλινικών μελετών στην Ελλάδα, κατά την διάρκεια συσκέψεως που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Φόρουμ του ΕΒΕΑ (EPhForT) κ. Διονύσιο Φιλιώτη.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο πρόεδρος του ΕΟΦ αλλά και εκπρόσωποι εταιρειών και φορέων της υγείας. Κοινός τόπος όλων των παρευρισκομένων αποτέλεσε το γεγονός ότι η κλινική έρευνα αποτελεί βασικό μοχλό επιστημονικής και κοινωνικής προόδου και ιδιαίτερα σημαντική επένδυση, τα οφέλη της οποίας είναι πολυσήμαντα, καθώς εξασφαλίζει ταχεία πρόσβαση των ασθενών σε νέες θεραπείες, ενισχύει την εθνική οικονομία με την εισροή σημαντικών κεφαλαίων, εισάγει ερευνητική τεχνογνωσία και προσφέρει νέες θέσεις εργασίας με την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού σε εξειδικευμένους τομείς.

Η ενίσχυση της έρευνας αποδεικνύεται ότι είναι ένα θετικό μήνυμα και η πιο ισχυρή απάντηση στις σημερινές προκλήσεις και ένας από τους τρόπους άρσης του αδιεξόδου της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.

Μετά την συνάντηση, ο πρόεδρος του EPhForT κ. Διονύσιος Φιλιώτης, δήλωσε:

«Το θέμα των κλινικών μελετών και η προτεραιότητα τους ως ύψιστος εθνικός στόχος, έτυχε της σημαντικής προσοχής όλων των παρευρισκομένων στην σημερινή σημαντική σύσκεψη και ιδιαίτερα του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κύριου Χρήστου Κίττα, ενώ η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί με τεράστια οφέλη για την έρευνα αλλά και την οικονομία του τόπου μας γενικότερα».

Και συμπλήρωσε: «Δεν ζητούνται, ούτε χρειάζονται κίνητρα. Χρειάζονται μόνο η πολιτική βούληση και η άρση αντικινήτρων».