Έρχεται νέα θεραπεία για τον καρκίνο του προστάτη

  • Iatropedia
Νέους ελπιδοφόρους ορίζοντες στην αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη δίνει μια νέα θεραπεία.

«Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια του Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (EAU) του 2015 που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη της Ισπανίας καταδεικνύουν ακόμη περισσότερο το πλάτος και το βάθος του προγράμματος ανάπτυξης μιας φαρμακευτικής ουσίας της enzalutamide», δήλωσε η Claire Thom, Pharm.D., Ανώτερη Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Τομέα Θεραπευτικής Ογκολογίας της Astellas Pharma Global Development, Inc.

Τι έδειξε έρευνα

Στη Φάσης 2 μελέτη TERRAIN συμμετείχαν 375 ασθενείς από τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Η μελέτη συμπεριέλαβε ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο του προστάτη, των οποίων η νόσος είχε παρουσιάσει εξέλιξη παρά τη θεραπεία με ανάλογο της LHRH (εκλυτική ορμόνη της ωχρινοτρόπου ορμόνης) ή μετά από χειρουργικό ευνουχισμό. «Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι η enzalutamide εξακολουθεί να παρέχει πολλά υποσχόμενα δεδομένα για την αντιμετώπιση των ασθενών με προχωρημένο καρκίνο του προστάτη και τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

«Τα αποτελέσματα της μελέτης TERRAIN, εάν επιβεβαιωθούν, δύνανται να επηρεάσουν το θεραπευτικό τοπίο στον μεταστατικό, ανθεκτικό στον ευνουχισμό καρκίνο του προστάτη», είπε ο Axel Heidenreich, M.D., Ph.D., Καθηγητής και Διευθυντής του Τμήματος Ουρολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Aachen στη Γερμανία.

«Οι πιο ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις σε σχέση με αυτά τα στοιχεία είναι ότι η enzalutamide πέτυχε σημαντική συνολική επιβίωση παρά το ότι πολλοί ασθενείς ελάμβαναν επακόλουθη θεραπεία, καθώς και ότι η διάγνωση του πότε η νόσος ενός ασθενούς γίνεται μεταστατική, γεγονός που καθορίζει το χρόνο έναρξης θεραπείας, είναι σημαντική», είπε ο Bertrand Tombal, M.D., Ph.D., Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Ουρολογίας των Πανεπιστημιακών Κλινικών Saint-Luc του Καθολικού Πανεπιστημίου της Louvain στις Βρυξέλλες.