Επιδημίες ιλαράς στην Ευρώπη Αμερική και Αφρική.

  • Iatropedia
Τον Σεπτέμβριο του 2011 πολλές μεγάλες επιδημίες ιλαράς έχουν αναφερθεί από τα κράτη μέλη στην ευρωπαϊκή και αφρικανική περιοχή, με αρκετές αναφορές κρουσμάτων στην Αμερική που συνδέονται με την Ευρώπη ή την Αφρική.

Από τις 20 Σεπτεμβρίου 2011, 40 από 53 κράτη μέλη στην Ευρωπαϊκή περιοχή του ΠΟΥ, έχουν αναφέρει 26.025 επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς, για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2011, στο πλαίσιο της συνήθους παρακολούθησης των κρουσμάτων. Ο μεγαλύτερος αριθμός των περιπτώσεων αναφέρθηκε από τη Γαλλία με 14.025 περιπτώσεις, για τους πρώτους έξι μήνες του έτους. Επιπλέον, έντεκα από όλες τις περιπτώσεις στην περιοχή ήταν θανατηφόρες (6 στη Γαλλία και ένα στην κάθε μία από τη Γερμανία, το Κιργιζιστάν, τη Ρουμανία, την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και το Ηνωμένο Βασίλειο).

Ο κυρίαρχος γονότυπος που κυκλοφορεί επί του παρόντος στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια είναι το D4, ο ίδιος ενδημικά γονότυπος από το Ηνωμένο Βασίλειο του 2008. Οι πιο πρόσφατες αναφορές κρουσμάτων είναι από το Ισραήλ το Σεπτέμβριο, με 12 περιπτώσεις.

Τα κράτη μέλη ανταποκρίθηκαν άμεσα, τροποποιώντας το πρόγραμμα εμβολιασμού, όπως η Γαλλία, ή προσφέροντας εμβολιασμό δωρεάν σε σχολεία, ώστε να αυξηθεί η προσβασιμότητα και η διαθεσιμότητα των εμβολίων.

Τι είναι η ιλαρά; Πως πρέπει να την αντιμετωπίσετε; Υπάρχει κίνδυνος θανάτου; Διαβάσετε στην νόσο ιλαρά στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia,gr