Έπαθε πνευμονική λοίμωξη επειδή… μύριζε τις κάλτσες του – Τι να προσέχετε!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
πνευμονική λοίμωξη
Ένας νεαρός μπήκε στο νοσοκομείο με σοβαρή πνευμονική λοίμωξη, την οποία έπαθε επειδή είχε τη συνήθεια να μυρίζει τις κάλτσες του κάθε φορά που έβγαζε τα παπούτσια του.

Ο 37χρονος από την περιοχή Zhangzhou της νοτιοανατολικής Κίνας, άρχισε να αισθάνεται θωρακικούς πόνους. Αφότου πήγε μόνος του στο νοσοκομείο για εξετάσεις, οι γιατροί τον έβαλαν στα Επείγοντα και του έκαναν άμεσα ακτινογραφία για να προσδιορίσουν την αιτία για τον πόνο και τον συνοδευτικό βήχα που είχε αναπτύξει.

Ο νεαρός διαγνώστηκε με μυκητιασική πνευμονική λοίμωξη και έμεινε στο νοσοκομείο για θεραπεία.

Οι γιατροί έφτασαν στο συμπέρασμα ότι η αιτία για το πρόβλημα υγείας του 37χρονου ήταν κάπως ασυνήθιστη. Μέσα από σειρά ερωτήσεων ανακάλυψαν ότι η πνευμονική λοίμωξη του νεαρού πιθανότατα προκλήθηκε από τη συνήθειά του να μυρίζει τις κάλτσες του, όταν τις έβγαζε κάθε μέρα.

Μια μυκητιασική λοίμωξη που είχε αναπτύξει στα πόδια του μεταφέρθηκε στους πνεύμονές του, καθώς εισέπνευσε σπόρους μυκήτων, όπως μύριζε τις κάλτσες του.

Προτού… πανικοβληθείτε και κατευθυνθείτε κι εσείς στο νοσοκομείο για εξετάσεις, επειδή ίσως να κάνετε κι εσείς μια παρόμοια συνήθεια, πρέπει να ξέρετε ότι αυτό που έπαθε ο 37χρονος είναι εξαιρετικά σπάνιο. Μια σύντομη… εισπνοή στις κάλτσες σας πιθανότατα δεν θα σας προκαλέσει κανένα πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: Γιατί να μην φοράτε ΠΟΤΕ τις ίδιες κάλτσες για δεύτερη μέρα

Σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε η τοπική εφημερίδα Fujian Daily, ο 37χρονος είπε στους γιατρούς ότι είχε «εθιστεί» στο να μυρίζει τις κάλτσες που φορούσε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι συνεχείς και σκόπιμα βαθιές εισπνοές των καλτσών του κατά πάσα πιθανότητα επέτρεψαν στους σπόρους του μύκητα (μικροσκοπικά βιολογικά σωματίδια που επιτρέπουν στους μύκητες να αναπαραχθούν και να διασκορπιστούν) να εξαπλωθούν στους πνεύμονες, όπου αναπτύχθηκε μυκητισιακή πνευμονική λοίμωξη.

Μετάφραση/απόδοση από Iatropedia.gr με πληροφορίες από το https://www.iflscience.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν