Έχει εγκεφαλική παράλυση αλλά είναι πρωταθλητής – Οι εικόνες που σαρώνουν το Διαδίκτυο [vids]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
εγκεφαλική παράλυση
Ένας bodybuilder με εγκεφαλική παράλυση αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας και δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως έμπνευση για την δύναμη του ανθρώπου και την αγάπη για την ζωή από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.

Βλέπετε, είναι ένας νέος άνθρωπος που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση (cerebral palsy) αλλά αυτό δεν τον έχει καταβάλλει, ούτε πνευματικά, αλλά ούτε και σωματικά.

Μέσω του διαδικτύου τις τελευταίες εβδομάδες, η φήμη του Steve Alexy από το Suffolk της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ έχει εξαπλωθεί ραγδαίως. Και αδυνατούμε να σκεφτούμε κάποιον που να αξίζει τέτοιας αναγνώρισης περισσότερο από τον Steve.

Στο εκπληκτικό βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τον Steve Alexy να εκτελεί μια σειρά από στάσεις σε ένα διαγωνισμό bodybuilding.

Έχει δεκάδες χιλιάδες φίλους και ακόλουθους στο Instagram, όπου περιγράφει ο ίδιος την παρουσία του στα social media ως “Εμπνέοντας τους άλλους μέσα από το ταξίδι μου ως bodybuilder με εγκεφαλική παράλυση”.

Ο Steve Alexy άρχισε να διαγωνίζεται στο bodybuilding πριν από μερικά χρόνια και έχει ήδη πάρει έξι τρόπαια. Ο ίδιος λέει συνεχώς: “Μπορεί να έχω μια αναπηρία, αλλά δεν είμαι άτομο με ειδικές ανάγκες”. Εδώ τον βλέπετε σε στιγμές προπόνησης στο γυμναστήριο:

Όταν ήταν νεότερος, οι γιατροί είχαν προβλέψει ότι δεν θα είναι σε θέση να περπατήσει. Αλλά ο ίδιος δεν χάνει ούτε μέρα προπόνησης στο γυμναστήριο και έχει διαψεύσει τις προβλέψεις των γιατρών.

“Εύχομαι αυτοί οι γιατροί να με βλέπουν σήμερα”, είπε.

Το σίγουρο είναι πως ο Steve Alexy είναι παράδειγμα για όλους μας. Σε ευχαριστούμε γι’ αυτό, Steve.

http://www.dailymail.co.uk

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προκαλεί συγκίνηση! Το γκολ του μήνα σε πιτσιρίκι με εγκεφαλική παράλυση [vid]

Εγκεφαλική παράλυση: Τα πάντα για την πάθηση – Ο πατέρας που συγκίνησε όλο τον πλανήτη [vid]

Δείτε πως τα βλαστικά κύτταρα νικούν την εγκεφαλική παράλυση

Οι σκέψεις μιας μητέρας που έχει 2 γιους με εγκεφαλική παράλυση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν