Δείτε τη μασκότ της Βραζιλίας για τον καρκίνο των όρχεων!

  • Iatropedia
Η έγκαιρη πρόληψη σώζει ζωές.Το ρητό αυτό είναι σωτήριο στην περίπτωση του καρκίνου των όρχεων αφού αν ανιχνευθεί σε αρχικό στάδιο η νόσος είναι ιάσιμη σε ποσοστό έως και 100%.

Μια Βραζιλιάνικη επιστημονική ομάδα που ήθελε να ευαισθητοποίησει τους άνδρες για τον καρκίνο των όρχεων δημιούργησε μια μασκότ διαφορετική από ότι θα περίμενε κανείς αφού είναι εμπνευσμένη από το …σημείο που χτυπά ο καρκίνος.

Η πρωτότυπη αυτή ιδέα έχει προκαλέσει τον θαυμασμό των κατοίκων αλλά και των διεθνών μέσων για την ευρηματικότητα της.

Η μασκότ καλεί τον κόσμο να χαιρετήσει τον κ. Balls,ή όπως αποκαλείται στον «Σενιόρ Testiculo», να τον αγγίζει και να γνωρίσει από πρώτο χέρι τα ύποπτα συμπτώμαατ τα οποία θα πρέπει να κινητοποιήσουν τους πάσχοντες.

Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία η νόσος αυτή είναι μεν ένα σχετικά σπάνιο νεόπλασμα (2% όλων των νεοπλασμάτων του άνδρα), αλλά αποτελεί τον πιο συχνό όγκο στις ηλικίες 20-40 ετών, αποτελώντας την τρίτη κατά σειρά αιτία θανάτου στις ηλικίες αυτές. Σε άνδρες άνω των 50 είναι αρκετά σπάνιος όγκος.

Σήμερα ο καρκίνος των όρχεων αποτελεί την πλέον θεραπεύσιμη μορφή ουρολογικού καρκίνου και η συνολική επιβίωση στα πρώιμα στάδια πλησιάζει το 100% ενώ σε προχωρημένη νόσο το 80%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάρτι μικροβίων στις τσάντες πολλαπλών χρήσεων!

Επικίνδυνα τα ακροβατικά στο..σεξ! Όλη η λίστα

Απειλή για την υγεία η υγρασία του σπιτιού!

Στο ναδίρ οι μεταμοσχεύσεις! Παγκόσμια ημέρα δωρεάς οργάνων