Δείτε τι καθυστερεί τη νόσο του Πάρκινσον!

  • Iatropedia
Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια θεραπεία που να παρεμποδίζει την εξέλιξη της ν. Πάρκινσον, παρόλο που πολλά από τα φάρμακα ανακουφίζουν και μειώνουν θεαματικά τα συμπτώματα, ποιοτικά και ποσοτικά. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί τι καθυστερεί τη νόσο.

Γράφει η συγγραφική ομάδα της ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ κίνηση

Π. Ζήκος, ειδικός νευρολόγος, Α. Λεμονή, Ψυχολόγος

Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια θεραπεία που να παρεμποδίζει την εξέλιξη της ν. Πάρκινσον, παρόλο που πολλά από τα φάρμακα ανακουφίζουν και μειώνουν θεαματικά τα συμπτώματα, ποιοτικά και ποσοτικά.

Σήμερα, μια νέα μελέτη, η οποία χρηματοδοτείται από την Parkinson’s UK, οδήγησε το Πανεπιστήμιο του Bath στο Ηνωμένο Βασίλειο να μελετήσει ένα πεπτίδιο που μπορεί να σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου του Πάρκινσον. Σε αυτή τη μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το πεπτίδιο σταματά εκείνη τη διαδικασία που συμβάλει στον θάνατο των κυττάρων που παράγουν ντοπαμίνη.

Τέλος οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι το ίδιο πεπτίδιο μπορεί να βοηθήσει και σε άλλες νευροεκφυλιστικές ασθένειες, όπως τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Μένει να αποδειχθεί!

Σχόλιο της συγγραφικής ομάδας

Κάθε προσπάθεια εξέλιξης των θεραπειών και των φαρμάκων για τη ν. Πάρκινσον μας δίνει αισιοδοξία και μας δείχνει ότι οι έρευνες συνεχίζουν με στόχο όχι μόνο την ανακούφιση συμπτωμάτων, αλλά βασικά την πρόληψη και την επιβράδυνση της νόσου.

Η συγγραφική ομάδα της ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ κίνηση

Π. Ζήκος, ειδικός νευρολόγος, Α. Λεμονή, Ψυχολόγος

Πηγή, MNT

http://www.medicalnewstoday.com/articles/289979.php

Περισσότερες Πληροφορίες

Email info@parkinsonportal.gr

www.parkinsonportal.gr