Δείτε πως θα εξαφανίσετε τα σημάδια της ακμής!

  • Iatropedia
Η ακμή και τα σπυράκια που την χαρακτηρίζουν μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητική και να χαλάει την εικόνα του προσώπου σας. Κάποιες απλές οδηγίες για την καθημερινή περιποίηση του προσώπου θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την εικόνα σας. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί πώς πρέπει να φροντίζετε το δέρμα σας αν έχετε ακμή.

Γράφει η Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Αν έχετε ακμή θα πρέπει να πλένετε απαλά το πρόσωπό σας με ένα ήπιο καθαριστικό δύο φορές την ημέρα, πρωί-βράδυ. Θα πρέπει να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία περισσότερες όταν ιδρώνετε πολύ, όπως τους καλοκαιρινούς μήνες ή μετά το γυμναστήριο. Αλλά μην το παρακάνετε όταν δεν υπάρχει λόγος, γιατί και το υπερβολικό πλύσιμο δεν είναι καλό.

Το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό, γιατί και το πολύ ζεστό και το πολύ κρύο μπορεί να χειροτερέψουν την ακμή.

Μη χρησιμοποιείτε σκληρά σαπούνια, κόκκους καθαρισμού, στυπτικά ή προϊόντα απολέπισης.

Τα προϊόντα περιποίησης του προσώπου θα πρέπει να είναι oil free, δηλαδή να μην περιέχουν έλαια για να μην φράζουν οι πόροι.

Μην ζουλάτε και μην σπάτε τα σπυράκια. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει φλεγμονή, σημάδια, ουλές και δυσχρωμίες στο δέρμα.

Να είστε προσεκτικοί στο ξύρισμα. Πριν απλώσετε τον αφρό/κρέμα ξυρίσματος να είστε βέβαιοι ότι έχετε προηγουμένως μαλακώσει αρκετά τις τρίχες με άφθονο σαπούνι και νερό.

Μερικές τοπικές θεραπείες ακμής μπορεί να στεγνώσουν το δέρμα. Εάν συμβεί αυτό, χρησιμοποιήστε μία ενυδατική κρέμα με βάση το νερό.

Να ξεβάφεστε πάρα πολύ καλά πριν πάτε για ύπνο και να είστε βέβαιες ότι έχετε αφαιρέσει πλήρως το make-up.

Προσπαθήστε να έχετε δεμένα τα μαλλιά σας για να μην πέφτουν στο πρόσωπό σας.

Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Email: cbountouri@gmail.com

www.bountouri.gr