Δείτε πως αλλάζει το γυναικείο στήθος με τα χρόνια!

  • Iatropedia
Ο αδυσώπητος χρόνος δεν αφήνει τα σημάδια του μόνο στο πρόσωπο και στο δέρμα αλλά και στο γυναικείο στήθος. Όσο τα χρόνια περνούν, αν δε έχουν συμβεί και εγκυμοσύνες αλλά και απότομες εναλλαγές στο βάρος τόσο αλλάζει άρδην η εικόνα του γυναικείου στήθους. Δείτε ανα ηλικία όλες τις αλλαγές.

της Μαρίας Γλένη

20 ετών

Όπως αναφέρει στο iatropedia ο γυναικολόγος χειρουργός Αργύρης Εξαρχάκος σε αυτή την ηλικία αν οι γυναίκες ετοιμάζονται να γίνουν μανούλες τότε θα παρατηρήσουν και τις πρώτες αλλαγές στο μαστό τους.

Ιδιαίτερα στην περίπτωση εκείνη που πάρουν ή χάσουν κιλά μεταβάλλεται ανάλογα και το στήθος.

Αντίστοιχα το σχήμα αλλά και το χρώμα των θηλών αλλάζει ώστε να προετοιμαστούν για να θηλάσουν το μωρό.

Μετά την εγκυμοσύνη επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα.

30 ετών

Σε αυτή την χρονική στιγμή οι γυναίκες θα δουν τις πρώτες αντιαισθητικές ραγάδες για τις οποίες ενοχοποιούνται κυρίως οι αλλαγές του βάρος.

40 ετών

Η δεκαετία αυτή σηματοδοτεί για τις περισσότερες γυναίκες τις μεγαλύτερες αλλαγές στο στήθος της αφού το σώμα προετοιμάζεται για την εμμηνόπαυση.

Συχνά παρατηρείται το φαινόμενο το στήθος να ''πέφτει'' να έχει πιο έντονες ραγάδες ενώ σε κάποιες γυναίκες μπορεί να εμφανιστούν και κύστες.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός ότι οι γυναικολόγοι συστήνουν σε όλες τις γυναίκες να ελέγχουν τακτικά το στήθος τους.

Αν παρατηρήσουν οι γυναίκες τονίζει ο ειδικός αλλαγή στο δέρμα και στην υφή επιβάλλεται να επικοινωνήσουν άμεσα με το γιατρό τους.

Να κάνουν συχνά αυτοεξέταση κατά προτίμηση μετά το μπάνιο.

Μια ακόμη αλλαγή που παρατηρείται με το πέρασμα του χρόνου είναι η μειωμένη πυκνότητα των μαστών.

Το αισιόδοξο σε αυτήν την περίπτωση είναι το γεγονός ότι η μαστογραφία όταν οι μαστοί δεν είναι πυκνοί, ''χαρτογραφεί'' καλύτερα την ανατομία του στήθους οπότε μπορεί να ανιχνεύσει τυχόν όγκους ακόμη και μικρής διαμέτρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε ποιες χώρες ζουν οι γυναίκες με το μεγαλύτερο στήθος;

Μικρές αλήθειες για τα πλούσια γυναικεία στήθη