Δείτε ποια συμπτώματα δεν πρέπει να αγνοήσετε

  • Iatropedia
Οι περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν όταν αντιληφθούν ένα διαφορετικό σύμπτωμα. Πότε όμως πρέπει να ανησυχήσετε; Ποια συμπτώματα δεν πρέπει να αγνοήσετε; Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί πότε ένα σύμπτωμα είναι ανησυχητικό και πρέπει να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια.

Γράφει η Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Οι περισσότεροι πόνοι δεν είναι σημάδι για κάτι σοβαρό, αλλά ορισμένα συμπτώματα θα πρέπει οπωσδήποτε να ελεγχθούν. Δείτε ένα γιατρό, εάν αισθανθείτε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα:

1. Εάν έχετε αδυναμία ή μούδιασμα στο χέρι σας, το πόδι, ή το πρόσωπο, μπορεί να είναι ένα σημάδι ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, ειδικά αν είναι από τη μία πλευρά του σώματός σας. Θα μπορούσε επίσης να πρόκειται για εγκεφαλικό επεισόδιο, αν δεν μπορείτε να κρατήσετε την ισορροπία σας, αισθάνεστε ζαλάδα, ή έχετε δυσκολία στο περπάτημα.

2. Πόνος στο στήθος. Κάθε πόνος στο στήθος, ειδικά όταν συνοδεύεται από εφίδρωση, πίεση, δύσπνοια, ναυτία θα πρέπει να αξιολογηθεί από έναν γιατρό αμέσως.

Πόνος στο στήθος ή έντονη πίεση μπορεί να είναι ένα σημάδι καρδιακών παθήσεων ή μιας πνευμονικής εμβολής.

3. Πόνος στο πόδι σας μπορεί να είναι σύμπτωμα ενός θρόμβου αίματος. Μπορεί να συμβεί, αν έχετε καθίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως σε μια μακρά διαδρομή με αεροπλάνο, ή αν είστε άρρωστοι στο κρεβάτι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε πρήξιμο.

4. Αν έχετε αίμα στα ούρα σας και αισθάνεστε έντονο πόνο στο πλευρό σας ή στην πλάτη σας, μπορεί να έχετε πέτρες στα νεφρά. Αν δείτε αίμα, αλλά δεν αισθάνεστε πόνο, μπορεί να είναι ένα σημάδι προβλήματος στα νεφρά ή στην ουροδόχο κύστη.

Χριστίνα Ι. Μπουντούρη

Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Email: cbountouri@gmail.com

www.bountouri.gr