Δείτε ποια είναι τα ύποπτα σημάδια του διαβήτη κύησης!

  • Iatropedia
Μια από τις πιο συχνές επιπλοκές που συμβαίνει σε μια εγκυμοσύνη είναι ο διαβήτης κύησης. Για το λόγο αυτό στον δεύτερο τρίμηνο κύησης όλες οι μέλλουσες μανούλες υποβάλλονται σε μια εξέταση την καμπύλη σακχάρου.

Τα ύποπτα σημάδια του διαβήτη κύησης μπορεί να διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα, αλλά υπάρχουν ορισμένα κοινά προειδοποιητικά που περιλαμβάνουν έντονη δίψα ή αίσθημα καψίματος κατά την ούρηση, ανεξήγητες λοιμώξεις ή έντονη κούραση ή έλλειψης ενέργειας.

Παράλληλα ορισμένες γυναίκες μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την όρασή τους. Έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που οι περισσότερες γυναίκες παραπονιούνται στο γυναικολόγο τους ότι βλέπουν θολά.

Ένα ακόμη σημάδι που δείχνει ότι ενδεχομένως υφέρπει διαβήτης είναι το γεγονός ότι η έγκυος μπορεί να αισθάνεται υπερβολική πείνα και να καταναλώνει πολύ περισσότερες θερμίδες.

Αντίστοιχα και η απώλεια βάρους με ταχύ ρυθμό, μπορεί να αποτελεί επίσης ένα σημάδι του διαβήτη κύησης.

Μπορεί να μην είναι τόσο συχνό αλλά χτυπά δυο στις πέντε μέλλουσες μανούλες είναι το το μούδιασμα των άκρων. Ένα μούδιασμα ή αίσθημα καψίματος στα δάχτυλα των χεριών ή των ποδιών, μπορεί να συμβεί σε κάποιες περιπτώσεις. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει επίσης και άλλες επιπλοκές, γι’ αυτό θα πρέπει να ελεγχθεί με το γιατρό.

Οι λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης ή του ουροποιητικού συστήματος θα μπορούσαν επίσης να αποτελούν σημάδια του διαβήτη κύησης.

Πάντως σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται η εγκυμονούσα να ζητήσει τις συμβουλές του γιατρού της, για την προστασία της ίδιας αλλά και του παιδιού που θα φέρει στον κόσμο.

Οι ειδικοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι η μέτρια ένταση άσκηση και μια διατροφή που στηρίζεται στην κατανάλωση μπορεί να ωφελήσει την μελλοντική μανούλα αλλά και αυτή θα πρέπει να γίνεται υπό τη σύσταση και τη φροντίδα του γιατρού.

Σε πιο ακραίες περιπτώσεις όταν η δίαιτα και η άσκηση δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, μπορεί ο θεράπων ιατρός να χορηγήσει ινσουλίνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνουν οι μέλλουσες μανούλες;

Γάτες και εγκυμοσύνη: Όλοι οι κίνδυνοι