Δείτε όλες τις θεραπείες που »χτυπούν» την κυτταρίτιδα!

  • Iatropedia
Η κυτταρίτιδα είναι το συχνότερο αισθητικό πρόβλημα κι αυτό αντανακλάται από το πλήθος των προϊόντων και των θεραπειών που προτείνονται, ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Το 90% των γυναικών παγκοσμίως εμφανίζει κυτταρίτιδα. Πρόκειται για ανώμαλη συσσώρευση λίπους και κατακράτησης υγρών ανάμεσα στο χόριο και των λιπώδη ιστό που συνοδεύεται από μειωμένη ελαστικότητα συνδετικού ιστού.

Γράφει ο Στέλιος Αγγελίδης

Δερματολόγος

Διδάκτωρ Παν. Αθηνών

Η ανομοιογενής εναπόθεση λίπους, νερού και τοξινών, οδηγεί σε αύξηση της τοπικής φλεγμονής του δέρματος. Δημιουργείται κακή τοπική αιματική και λεμφική κυκλοφορία, μείωση οξυγόνωσης του ιστού, το δέρμα χάνει την ελαστικότητα του, γίνεται ινώδες και τραχύ, αποκτά όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Στις περισσότερες φορές εμφανίζεται και μόνο από το περιττό λίπος, που εναποτίθεται ανομοιογενώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.

Που εμφανίζεται;

Το 90% του γυναικείου πληθυσμού παγκοσμίως θα εμφανίσει κάποια στιγμή κυτταρίτιδα. Οι λευκές είναι πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Πλήττει και γυναίκες χωρίς επιπλέον κιλά, που προσέχουν τη διατροφή τους και ασκούνται συστηματικά. Επίσης υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό ανδρών που εμφανίζει κυτταρίτιδα. Τα μέρη του σώματος που εμφανίζουν συχνότερα κυτταρίτιδα είναι οι μηροί, οι γλουτοί, η κοιλιά, τα μπράτσα και οι γάμπες.

Αιτιολογία

Τα κυριότερα αίτια είναι:

Ορμονικοί παράγοντες. Σημαντικό ρόλο παίζουν οι ορμονικές μεταβολές στην εγκυμοσύνη ή στην εμμηνόπαυση, η λήψη αντισυλληπτικών, ινσουλίνης, προλακτίνης κτλ.

Κληρονομικότητα. Συγκεκριμένα γονίδια συμβάλουν στην εμφάνιση της

Διατροφή. Είναι ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει τη δημιουργία του σωματικού λίπους. Οι κυριότερες «απαγορευμένες» τροφές είναι τα κορεσμένα λιπαρά, υδατάνθρακες, αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, ανθρακούχα αναψυκτικά, φτωχές ίνες, καφεΐνη.

Τρόπος ζωής. (Χωρίς άσκηση – γεμάτο stress).

Διαταραχές λεμφικής και αιματικής κυκλοφορίας. (Τα πολύ στενά ρούχα εμποδίζουν την κυκλοφορία).

Στάδια

0: Όρθια ή ξαπλωμένη: Δέρμα λείο Πίεση: Μόνο πτυχές

1: Όρθια ή ξαπλωμένη: Δέρμα λείο Πίεση:»λακουβίτσες»: Κυτταρίτιδα

2: Ξαπλωμένη: Δέρμα λείο Όταν στέκεται: Φλοιού πορτοκαλιού

3: Κυτταρίτιδα εμφανής σε κάθε θέση

Με τη πάροδο της ηλικίας

Αυξάνεται το σωματικό βάρος, λεπταίνει το δέρμα

Οι λιπώδεις ιστοί αυξάνονται σε όγκο

Χάνεται η ελαστικότητα του δέρματος, το κυκλοφορικό εξασθενεί, περισσότερα υγρά εγκλωβίζονται

Αντιμετώπιση

Η θεραπεία της κυτταρίτιδας ξεκινάει από την κατανόηση του προβλήματος. Γι’ αυτό η αντιμετώπιση απαιτεί γνώση, εξειδίκευση, κι αξιόπιστες εγκεκριμένες για το σκοπό αυτό τεχνολογίες. Απαιτείται σωστό και αναλυτικό ιατρικό ιστορικό που θα ανακαλύψει τις αιτίες που προκαλούν την κυτταρίτιδα, καθώς και ειδικός διαγνωστικός υπερηχογραφικός έλεγχος για τη σταδιοποίηση της. Η αλλαγή των «κακών συνηθειών» (περιορισμός αλκοόλ, καπνίσματος, σωστή διατροφή, πρόσληψη της απαραίτητης ποσότητας νερού, σωματική άσκηση) βοηθούν την κατάσταση και βελτιώνουν την εικόνα, αλλά δεν επαρκούν. Καμία μέχρι σήμερα τεχνολογία δεν μπορούσε να δώσει λύση ως μονοθεραπεία αφού η κυτταρίτιδα έχει πολυπαραγοντική αιτιολογία και χρειάζονται συνδυασμοί πρωτοκόλλων και μηχανημάτων.

Η πολυπόθητη θεραπεία είναι πλέον εφικτή

Η αισθητική δερματολογία με τις επιτεύξεις της σύγχρονης τεχνολογικής εξέλιξης μας δίνει πλέον οριστική λύση στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας με την τεχνολογία 3D SHAPE.

Είναι η μοναδική – μη χειρουργική θεραπεία – που αντιμετωπίζει «τρισδιάστατα» την κυτταρίτιδα μέσω της αλληλεπίδρασης και ταυτόχρονης εκπομπής των 3 πιο σύγχρονων τεχνολογιών. Οι πρωτοποριακές και πατενταρισμένες κεφαλές του 3D SHAPE μας δίνουν τη δυνατότητα για πιο διαδραστικές θεραπείες και για πιο ολοκληρωμένα πρωτόκολλα με απώτερο σκοπό την μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων. Η 3D SHAPE τεχνολογία μπορεί για να δώσει λύση ως «μονοθεραπεία» στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, μέσα από την 3D τριπλή δράση της, αντιμετωπίζοντας ουσιαστικά και αποτελεσματικά τους 3 κυριότερους μηχανισμούς που την δημιουργούν.

Τρόπος δράσης

Η τεχνολογική πλατφόρμα 3D SHAPE, μέσω της μέγιστης ισχύς και των ειδικών πατενταρισμένων κεφαλών, είναι η μοναδική που επιτρέπει την ταυτόχρονη εκπομπή των κυριότερων και αποτελεσματικότερων τεχνολογιών στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

1. LASER

Λιπόλυση τοπική – εστιασμένη.

Προσοχή δεν είναι όλα τα laser ικανά να κάνουν λιπόλυση. Μόνο laser με μήκος κύματος όπως του 3D SHAPE, 910nm μπορούν να πετύχουν το σκοπό αυτό.

2. ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ (πολλαπλής συχνότητας και ισχύος)

Η κορυφαία τεχνολογία για την σύσφιξη του δέρματος. Η θερμότητα που διαχέουν οι ραδιοσυχνότητες (προσοχή όχι όλες, αλλά μόνο αυτές με πολλαπλή συχνότητα και ισχύ) στους ιστούς έχει σαν αποτέλεσμα:

Αύξηση των μεταβολικών λειτουργιών και της κυτταρικής ενέργειας

Ενεργοποίηση των ινοβλαστών για την παραγωγή νέου υγιούς κολλαγόνου, μεγίστη και στοχευόμενη σύσφιξη της θεραπευμένης περιοχής

Συρρίκνωση των λιποκυττάρων

3. FRACTIONAL VACUM

Η παγκόσμια αναγνωρισμένη τεχνολογία VACUM στην πιο εξελιγμένη της μορφή την fractional, έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην θεραπεία της κυτταρίτιδας γιατί επιτυγχάνει:

Βελτίωση λεμφικής και αιματικής ροής – Οξυγόνωση όλων των ιστών – Αποιδηματοποίηση ανάμεσα στα κύτταρα του επιφανειακού λίπους

«Πυροδότηση» του κυτταρικού μεταβολισμού – Μείωση όγκων λιποκυττάρων

Ενεργοποίηση ινοβλαστών (παραγωγή κολλαγόνου) – Aναδόμηση συνδετικού ιστού, βελτίωση υφής της επιδερμίδας. – Το σώμα σμιλεύεται και ανακτά τις γραμμές του

Εν κατακλείδι, το 3D SHAPE είναι μια επαναστατική πλατφόρμα τεχνολογιών στο χώρο της αισθητικής δερματολογίας που επιτυγχάνει:

Μείωση τοπικού λίπους, εστιάζοντας τη θεραπεία στις περιοχές με συσσώρευση λίπους

Σύσφιξη δέρματος – τόνωση και σφρίγος σε χαλαρούς ιστούς

Επανασχηματοποιήση του περιγράμματος και επαναμορφοποίηση της «φιγούρας» δημιουργώντας αρμονία στη σιλουέτα του σώματος. (ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ)

Θεραπεία κυτταρίτιδας

Στέλιος Αγγελίδης

Δερματολόγος

Διδάκτωρ Παν. Αθηνών

http://www.narcissusangelidis.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν