Διώξτε το τοπικό πάχος μια και έξω!

  • Iatropedia
Για χρόνια ακούμε ότι δεν υπάρχει τοπικό αδυνάτισμα. Ίσως να το έχετε ζήσει: Διατροφή, γυμναστήριο, χιλιάδες επαναλήψεις. Μπορεί τα παραπανίσια κιλά να έχουν ΄΄φύγει'' αλλά το λίπος κάτω από τον ομφαλό στην κοιλιά ή ανάμεσα στα πόδια δε λέει με τίποτα να εξαφανισθεί. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί πως μπορεί να διώξτε το τοπικό πάχος μια και έξω ανώδυνα και χωρίς νυστέρι.

Του Δερματολόγου Κωνσταντίνου Σταματόπουλου

Υπάρχει λύση και λέγεται ενέσιμη λιποδιάλυση γνωστή και ως αναίμακτη λιποαναρρόφηση.

Το 2013 ολοκληρώθηκε μια μεγάλη γερμανική έρευνα: χειρουργοί του πανεπιστημίου του Regensburg εγχύσανε σε πειραματόζωα φωσφατιλυδοχολινη και δεοξυχολικό οξύ και έπειτα παρατήρησαν τις αλλαγές του τοπικού λίπους με 3D υπέρηχο και βιοψίες.

Οι τοπικές εναποθέσεις λίπους μετά από μια συνεδρία συρρικνώθηκαν στο μισό.

Πρόκειται για ενέσιμη διαδικασία που γίνεται σε συνεδρίες ανά περιοχή μέσω τοπικής έγχυσης με χρήση πολύ λεπτής βελόνας.

Είναι επέμβαση απλή, ανώδυνη, χωρίς νυστέρι και χωρίς χειρουργείο.

Η ουσία που χρησιμοποιούμε λέγεται φωσφατιλυδοχολίνη και σε συνδυασμό με το δεοξυχολικό οξύ πρακτικά σπάει το τοίχωμα των λιποκυττάρων, το αποθηκευμένο λίπος απελευθερώνεται και ακολούθως αποβάλλεται μέσω της μεταβολικής οδού.

Η φωσφατιλυδοχολίνη είναι μια ουσία που υπάρχει ήδη στο σώμα μας και παράγεται μέσω της γνωστής σε όλους λεκιθίνης. Είναι από χρόνια γνωστή για την λιποδιαλυτική της δράση χρησιμοποιείται για χρόνια στην καρδιολογία.

Δεν απαιτείται κανενός είδους αναισθησία γιατί η έγχυση είναι σχεδόν ανώδυνη και γίνεται στην περιοχή του τοπικού πάχους ώστε να προκύψει ομοιόμορφο αποτέλεσμα σε όλη την περιοχή.

Μετά την έγχυση υπάρχει μια ελαφρά ενόχληση, ήπιος πόνος και οίδημα τα οποία υποχωρούν σε 1 εβδομάδα.

Μετά από δύο εβδομάδες μπορεί να ακολουθήσει επομένη συνεδρία.Συνήθως χρειάζονται 3-4 για να επιτευχθεί ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Προσοχή χρειάζεται όμως καθώς η μέθοδος αυτή δεν είναι σε καμιά περίπτωση μέθοδος αδυνατίσματος, αλλά ενδείκνυται για μικρές και εντοπισμένες περιοχές λίπους ανθεκτικές στη δίαιτα και την άσκηση.

Η εφαρμογή της πρέπει να γίνεται από έμπειρους και εκπαιδευμένους ιατρούς με πολύ συγκεκριμένες δοσολογίες και πρωτόκολλα.

Τότε μπορεί να είναι αποτελεσματική και ασφαλής η θεραπεία και να προσφέρει ικανοποιητικά και μακροχρόνια αποτελέσματα καθώς τα λιποκύτταρα που καταστρέφονται δεν επιστρέφουν ποτέ.

Φωτογραφίες και βίντεο για τη λιποδιάλυση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κωνσταντίνος Σταματόπουλος

Δερματολόγος, Θεσσαλονίκη

http://www.myskin.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σβήστε τα σημάδια της ακμής!

Μήπως έχω κονδυλώματα; Τα ύποπτα σημάδια

Τι είναι το Baby ΒΟΤΟΧ που τρελαίνει τις γυναίκες;

Πότε μια ελιά είναι επικίνδυνη; Τα σημάδια SOS