ΔιαβάΖΩντας υπεύθυνα για τον καρκίνο… Ημερίδα ενημέρωσης ανοιχτή για το κοινό

  • Γιάννα Σουλάκη
Ημερίδα ενημέρωσης
Την ενημέρωση του κοινού για τη σημασία της πρώιμης διάγνωσης και της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του καρκίνου έχει ως στόχο η Ημερίδα ενημέρωσης για το κοινό: "ΔιαβάΖΩντας υπεύθυνα για τον καρκίνο"

Την Ημερίδα ενημέρωσης του κοινού διοργανώνει η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ) την Τετάρτη 17 Απριλίου 2-19 (ώρες διεξαγωγής 14:00 -20:00), στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης», Προπύλαια). Η ημερίδα γίνεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων και θα αποτελέσει τον προπομπό του 25ου Ελληνικού Συνεδρίου Κλινικής Ογκολογίας, το οποίο θα ξεκινήσει την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019.

Η γνώση, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελεί δύναμη και η πρόληψη είναι η δύναμη στην έγκαιρη διάγνωση και στην θεραπεία.

Οι ομιλητές θα αναλύσουν το καίριο ζήτημα της καλής επικοινωνίας μεταξύ ιατρού και ασθενή στην εποχή του διαδικτύου και της τεχνολογίας, θα ενημερώσουν το κοινό για το τι είναι η πρωτογενής και τι η δευτερογενής πρόληψη στον καρκίνο, θα καταρρίψουν τους μύθους για την ινδική κάνναβη ενώ, θα εξηγήσουν τα γενετικά μυστικά του καρκίνου και το ρόλο της κληρονομικότητας. Σημείο αναφοράς, θα αποτελέσει επίσης η ομιλία των επιστημόνων για την εμπειρία του καρκίνου υπό το πρίσμα της λογοτεχνίας και της φιλοσοφίας.

Προσκαλώντας το κοινό να παρακολουθήσει την πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα ο κ. Ιωάννης Μπουκοβίνας, MD, PhD, Παθολόγος-Ογκολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος, Ογκολογική Μονάδα, «Βιοκλινική» Θεσσαλονίκης, επισημαίνει ότι: «Τα τελευταία χρόνια οι εξελίξεις στην ογκολογία είναι αλματώδεις και το «Πέρασμα στη Νέα Εποχή» θεωρείται πλέον γεγονός. Στις μέρες μας, συχνά ασθενείς και ογκολόγοι νιώθουμε σαν δρομείς στον αγώνα να αφομοιώσουμε τις ραγδαίες εξελίξεις της επιστήμης και να τις εφαρμόσουμε στην πράξη. Ωστόσο, παράλληλα με τη συνεχή αύξηση των διαθέσιμων επιλογών αντιμετώπισης του καρκίνου πολλαπλασιάζονται τόσο τα διάφορα διλήμματα στην κλινική πράξη όσο και η παραπληροφόρηση του κοινού».

Η κα Ελένη Τιμοθεάδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας-Ογκολογίας, Α.Π.Θ. με αφορμή την ημερίδα δήλωσε: «Θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τη σημασία της συνεχούς και έγκυρης ενημέρωσης σχετικά με τις εξελίξεις στην πρόληψη, την πρώιμη διάγνωση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου, καθώς πιστεύουμε ότι η γνώση αποτελεί δύναμη ζωτικής σημασίας».

Ο κ. Νικόλαος Τσουκαλάς, MD, MSc, PhD, Παθολόγος-Ογκολόγος, MSc Βιοπληροφορική, Υπεύθυνος, Ογκολογικό Τμήμα, Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (417 ΝΙΜΤΣ) δίνει το στίγμα της ημερίδας λέγοντας: «Θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε την αξία του «ΔιαβάΖΩντας υπεύθυνα για τον καρκίνο…», δεδομένου ότι τα βιβλία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν για κάθε ασθενή μας ως μίτος για την έξοδό του από το λαβύρινθο του καρκίνου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν