Διαψεύδει… επιβεβαιώνοντας η Διοίκηση του «Έλενα» ότι έμειναν χωρίς φαρμακοποιό!

  • Iatropedia
Σάλος προκλήθηκε στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές από την αποκάλυψη του iatropedia.gr ότι το δημόσιο μαιευτήριο «Έλενα», που πραγματοποιεί ετησίως κοντά στους 6500 τοκετούς, έμεινε χωρίς φαρμακοποιό για λόγους… προεκλογικούς. Η διοίκηση του νοσοκομείου με ανακοίνωσή της διαψεύδει …επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του iatropedia. Τι ακριβώς αναφέρει;

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του iatropedia το φαρμακείο του νοσοκομείου …ξέμεινε από φαρμακοποιό διότι η μοναδική φαρμακοποιός που υπάρχει στο νοσοκομείο απουσιάζει με αναρρωτική άδεια. Στο πόστο της απασχολούνταν και κάλυπτε τις ανάγκες όλου του μαιευτηρίου μια επικουρική φαρμακοποιός (δηλαδή εργαζόμενη με σύμβαση λίγων μηνών), η σύμβαση της οποίας όμως έληξε.

Και βέβαια για το επόμενο διάστημα δε θα ανανεωθεί, καθότι …έρχονται εκλογές.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκος Φαλδαμής με ανακοίνωσή του μιλά για συκοφαντική δυσφήμιση αλλά επιβεβαιώνει ότι το νοσοκομείο δε διαθέτει πια φαρμακοποιό τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Σχετικά με την έλλειψη φαρμακοποιού είναι γεγονός ότι η διευθύντρια Φαρμακοποιός απουσιάζει λόγω αναρρωτικής άδειας, καθώς επίσης η επικουρική φαρμακοποιός δεν μπορεί να συνεχίσει τη θητεία της η οποία έληξε στις 31/5/2012».

Άγνωστο παραμένει γιατί ο διοικητής μιλά για συκοφαντική δυσφήμιση όταν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του iatropedia.

Διευκρινίζει πάντως ότι τα βρέφη δεν μένουν χωρίς φάρμακα καθότι όπως υπογραμμίζει «Στο νοσοκομείο υπάρχει σχεδιασμός για κάλυψη τέτοιων έκτακτων περιπτώσεων προκειμένου να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν υπάρχει τριπλή κάλυψη η οποία συνίσταται στα εξής: Καλύπτεται επικουρικά από τον Φαρμακοποιό της 1ης ΥΠΕ, όπως επίσης και από την Φαρμακοποιό του διασυνδεόμενου Νοσοκομείου Αλεξάνδρα.

Επιπλέον ο νόμος προβλέπει ότι σε περίπτωση απουσίας της φαρμακοποιού να την αντικαθιστά ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας ή μέλος της επιτροπής φαρμάκων που θεσμικά υπάρχει και λειτουργεί στο νοσοκομεία μας όπως και ήδη συμβαίνει από σήμερα. Συνεπώς καταλήγουμε ότι η παρεχόμενη φροντίδα προς τα βρέφη και τις μητέρες από το νοσοκομείο είναι πλήρως εγγυημένη όπως προβλέπει το ΕΣΥ».

Δήμητρα Ευθυμιάδου