Διαμαρτυρία μελών του «Μετώπου» για το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ)

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΙΣ
Διαμαρτυρία εξέδωσαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), καθώς όπως καταγγέλλουν το προεδρείο του ΠΙΣ κινείται και πράττει, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), που ανήκουν στην παράταξη «Μέτωπο», Δημήτρης Βαρνάβας και Μιχάλης Ψαλτάκος, εξέδωσαν ανακοίνωση – διαμαρτυρία, για τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνει αποφάσεις και πράττει ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Η μειοψηφική Διοίκηση του ΠΙΣ διαχειρίζεται καθημερινά τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ως ιδιοκτησία της, θέτοντας περιφρονητικά τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στο περιθώριο. Μόνοι επισκέπτονται τον υπουργό, μόνοι δίνουν συνεντεύξεις, μόνοι συγκαλούν συσκέψεις στις οποίες και πάλι μόνοι αυτοί συμμετέχουν.

Βεβαίως μόνοι εισπράττουν και τα επίχειρα των πράξεων τους, όπως συνέβη πρόσφατα με την κραυγαλέα αποδοκιμασία των δήθεν «ρηξικέλευθων» απόψεων που διατύπωσαν για μετατροπή των Νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, απόψεις προκλητικά ανερμάτιστες που αποδοκιμάστηκαν από το σύνολο των υγειονομικών και άλλων φορέων.

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΠΙΣ σύσκεψη με φορείς της ΠΦΥ και την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ δεν έλαβαν καμία πρόσκληση να συμμετάσχουν στη σύσκεψη, παρά πληροφορήθηκαν γι αυτήν από Δελτίο Τύπου!

Εμπεδώνεται πλέον η αντίληψη πως η ηγεσία Εξαδάκτυλου, μετά τα περιστατικά καλπονοθείας, συνεχίζει να πορεύεται στον ίδιο καταστροφικό δρόμο. Απαξιώνεται στα μάτια της Ιατρικής Κοινότητας, απομονώνεται από την κοινωνία και διολισθαίνει σε ακραίες πρακτικές, που οδηγούν τον ΠΙΣ στο περιθώριο, αδύναμο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των γιατρών. Το μόνο ενδιαφέρον τους εστιάζεται πλέον στα συμφέροντα μιας ολιγομελούς κλίκας που διανέμει θέσεις και αξιώματα, προσπαθώντας με βουλιμία να επωφεληθεί όσα περισσότερο μπορεί.

Δεν προτιθέμεθα να παραμείνουμε θεατές. Καλούμε όλες τις παρατάξεις, τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας και κάθε έντιμο συνάδελφο να παρέμβουν ενεργά, ώστε να τεθεί φραγμός στην καταστροφική πορεία του μεγαλύτερου φορέα της Ιατρικής Κοινότητας».