»Χτυπήστε» τους πόνους στη μέση χωρίς νυστέρι!

  • Iatropedia
Μια συχνή πάθηση η οποία ''χτυπά'' άνδρες στη μέση ηλικία και όσους λόγω εργασίας καταπονούνται σωματικά είναι η δισκοκήλη. Ο πόνος που προκαλεί η πάθηση είναι έντονος και είναι δυνατόν να εμποδίζει τους ασθενείς ακόμη και στο περπάτημα

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την δισκοκήλη:

Προσδιορίστε τα ερεθίσματα του πόνου. Ορισμένες δραστηριότητες ή συμπεριφορές μπορεί να επιδεινώσει τον πόνο σας. Εάν εντοπίσετε αυτά τα ερεθίσματα, μπορείτε να αποφύγετε ή να περιορίσει τους.

Διαχειριστείτε το άγχος. Το άγχος μεγεθύνει τον πόνο. Δοκιμάστε να κάνετε βαθιές αναπνοές και πρακτική εξάσκηση σε άλλες τεχνικές χαλάρωσης, όταν το επίπεδο στρες σας αρχίζει να αυξάνεται.

Απευθυνθείτε στον ειδικό. Ζητείστε βοήθεια από ένα ειδικό. Ακόμα και αν δεν μπορείτε να αλλάξετε το χρόνιο πόνο σας, μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που αισθάνεστε γι 'αυτό.

Για να αποφύγετε τη δισκοκήλη προσπαθήστε να:

Ασκηθείτε Η ενδυνάμωση των μυών του κορμού βοηθά στη σταθεροποίηση και τη στήριξη της σπονδυλικής στήλης.

Διατηρήστε την καλή στάση. Καλή στάση του σώματος μειώνει την πίεση στην σπονδυλική στήλη και τους δίσκους σας. Κρατήστε την πλάτη σας ίσια και ευθυγραμμισμένη, ιδιαίτερα όταν κάθονται για μεγάλες χρονικές περιόδους.Σηκώνετε βαριά αντικείμενα σωστά, κάνοντας τα πόδια σας – όχι την πλάτη σας – να κάνει την περισσότερη δουλειά.

Διατηρήστε ένα υγιές βάρος. Το υπερβολικό βάρος δίνει μεγαλύτερη πίεση στην σπονδυλική στήλη και τους δίσκους, που τους καθιστά πιο επιρρεπείς στην κήλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν η μέση πονάει τι να κάνω;

Πόνος στον αυχένα; στους μύες; στη μέση; Υπάρχει λύση