Χαμηλή τεστοσερόνη: Ποια προβλήματα δημιουργεί;

  • Iatropedia
Η τεστοστερόνη συνδέεται με την σεξουαλική ορμή και τους γραμμωμένους μύες. Ποια προβλήματα δημιουργεί η έλειψή της; Απαντήσεις στο άρθρο που ακολουθεί.

Η τεστοστερόνη είναι ορμόνη που σχετίζονται με την μυϊκή ανάπτυξη και την αρρενωπότητα. Η ορμόνη αυτή σχετίζεται με τη σεξουαλική ορμή, τη μυϊκή μάζα, και την αντοχή των οστών. Αν τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι κάτω από τα κανονικά, ένας γιατρός μπορεί να σας συστήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Τα επίπεδα τεστοστερόνης μειώνονται με την ηλικία. Μερικές φορές αυτή η μείωση προκαλεί την «ανδρική εμμηνόπαυση», η οποία εκδηλώνεται με νεύρα, μειωμένο ενδιαφέρον για σεξ, και εξάψεις.

Για κάποιους άλλους άνδρες, τα μειωμένα επίπεδα της τεστοστερόνης δεν προκαλούν οποιοδήποτε από τα παραπάνω συμπτώματα ή προβλήματα.

Τι προκαλεί

Σε ορισμένους άνδρες, τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης μπορούν να προκαλέσουν λιγότερη μυϊκή μάζα (λεπτότερο μυς), απώλεια των τριχών του σώματος, μικρότερους όρχεις και μεγαλύτερο στήθος.

Αν και η οστεοπόρωση θεωρείται ότι εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες, η νόσος χτυπά και τους άνδρες και έτσι τα οστά τους να γίνουν πιο λεπτά και εύθραστα.

Χαμηλή τεστοστερόνη και Σεξ

Η χαμηλή τεστοστερόνη μπορεί να προκαλέσει πτώση της λίμπιντο.

Κακή διάθεση

Ορισμένες από τις αλλαγές που μπορεί να προκύψουν στους άνδρες με χαμηλή τεστοστερόνη είναι αλλαγές στη διάθεση, κακή συγκέντρωση, και το αίσθημα κόπωσης ή να έχουν λιγότερη ενέργεια. Ωστόσο, αυτά τα μη ειδικά συμπτώματα μπορούν να προκληθούν από άλλα προβλήματα υγείας, όπως η αναιμία, άπνοια ύπνου, κατάθλιψη, ή άλλες χρόνιες ασθένειες.

http://www.medicinenet.com

Από τι κινδυνεύετε όταν η τεστοστερόνη είναι λίγη;

Π