Αποτρίχωση στο μπικίνι: Πόσο ασφαλής είναι;

  • Iatropedia
Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος λέει ο θυμόσοφος λαός. Οι έξοδοι στην παραλία πλησιάζουν και καμία γυναίκα δεν διανοείται να εμφανισθεί στην παραλία με μπικίνι χωρίς πρώτα να έχει κάνει αποτρίχωση. Ωστόσο η αφαίρεση των τριχών είτε με κερί είτε με το ξυραφάκι στην περιοχή γύρω από τα γενετικά όργανα αυξάνει τους κινδύνους για την υγεία.

Το κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες της αποτρίχωσης γύρω από την περιοχή των γενετικών οργάνων κρούουν οι επιστήμονες οι οποίοι συνιστούν στις γυναίκες να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα στην επιλογή της μεθόδου που θα ακολουθήσουν.

Ερευνητές στον τομέα της ουρολογίας ανέφεραν ότι το τελευταίο διάστημα οι τραυματισμοί κατά την αποτρίχωση έχουν αυξηθεί πέντε φορές πάνω. Σχισίματα, κοψίματα, εσωτερικά και εξωτερικά, παρατηρούνται συχνά.

Την ίδια στιγμή εγκυμονεί ο κίνδυνος εξάπλωσης των σεξουαλικά μεταδιδόμενων μολύνσεων καθώς εντοπίσθηκαν νέοι ιοί όπως ο MVC, οι οποίοι μεταδίδονται μέσω του ξυραφιού, ειδικά όταν αυτό έχει προηγουμένως χρησιμοποιηθεί σε άλλα σημεία του σώματος.

Επίσης, η απάλυνση της επιδερμίδας σε εκείνη την περιοχή μετά το ξύρισμα, απόρροια της υγρασίας και του ερεθισμού που προκαλεί το ξυράφι, αποτελεί πρώτης τάξεως συνθήκη για τη δημιουργία «θερμοκηπίου» ευδοκίμησης βακτηρίων, όπως ο στρεπτόκοκκος, ο σταφυλόκοκκος και ο έρπης.

Παράλληλα η αφαίρεση των τριχών είτε με κερί είτε με το ξυραφάκι στην περιοχή γύρω από τα γενετικά όργανα αυξάνει τον κίνδυνο εξάπλωση του ιού Molluscum contagiosum ,ο οποίος προκαλεί την μολυσματική τέρμινθο.

Ο ιός αυτός όπως εξηγούν οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα μολυσματικός αφού μεταδίδεται με την σεξουαλική επαφή αλλά και με την κοινή χρήση πετσέτας, ενώ συνήθως εμφανίζεται με στρογγυλά σπυράκια που σταδιακά μεγαλώνουν.

Ειδικότερα, ερευνητές στη Γαλλία αποφάσισαν να εξετάσουν κατά πόσον η αποτρίχωση στο μπικίνι μπορεί να συμβάλει στην εμφάνιση της μόλυνσης. Έτσι,εξέτασαν 30 πάσχοντες από μολυσματική τέρμινθο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων εκ των οποίων οι 24 από τους ασθενείς ήταν άνδρες και οι 6 γυναίκες, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν τα 29,5 χρόνια.

Όπως διαπίστωσαν, οι εννέα στους δέκα είχαν αφαιρέσει τις τρίχες από την περιοχή των γεννητικών οργάνων, με το 70% να έχουν επιλέξει ως μέθοδο αφαίρεσης το ξύρισμα και οι υπόλοιποι το κερί ή κάτι ανάλογο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σεξ με τον ex: Να πάω ή να μην πάω;

Γέννα στο σπίτι ή στο μαιευτήριο; Τι να επιλέξω!

Αποτρίχωση στο μπικίνι: Πόσο ασφαλής είναι;

Όταν η πρώτη φορά… είναι είδηση.

Πολύποδες στη μύτη! Πως να αναπνεύστε ελεύθερα;